Πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι… 80 λεπτών – Τι απαντά η ΑΑΔΕ

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως ένας φούρναρης στον Πύργο Ηλείας βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επειδή… χάρισε ένα κουλούρι αξίας 80 λεπτών του ευρώ στη μητέρα του και δεν έκοψε απόδειξη.

Στον απόηχο αυτής της υπόθεσης πηγές από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) ανέφεραν πως κυρώσεις για μη έκδοση έστω και μίας απόδειξης – ανεξαρτήτως ποσού – προβλέπει σχετικός νόμος για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η διαγραφή

ή όχι του συγκεκριμένου προστίμου θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω εξηγήσεις που θα δώσει η εν λόγω ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (σ.σ. υπόχρεη να τηρεί διπλογραφικά βιβλία).

Προσθέτουν βέβαια, ότι από τον πρώτο έλεγχο προκύπτουν αδιευκρίνιστα σημεία, όσον αφορά στη συνολική φορολογική συμμόρφωση της συγκεκριμένης εταιρείας. Ως εκ τούτου, σπεύδουν να συμπληρώσουν, θα απαιτηθεί ενδελεχής έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα το πρόστιμο – ύψους 500 ευρώ – αφορούσε τη μη έκδοση απόδειξης για ένα κουλούρι, αξίας 0,80 ευρώ. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ φέρεται ωστόσο να ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης συστηματικά απέφευγε να εκδώσει τα νόμιμα παραστατικά για τις πωλήσεις των προϊόντων.

(πληροφορίες και από anftemporiki.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα