Athens Flying Week: Αεροπορικό υπερθέαμα και εντυπωσιακές εικόνες στην Τανάγρα (video)

Ένα εντυπωσιακό αεροπορικό σόου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την Κυριακή (22/09), όσοι βρεθούν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, καθώς για 8η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το «Athens Flying Week». Άνοιξε μάλιστα, τις πύλες του το Σάββατο (21/09) και με θεαματικές επιδείξεις, που αντάμειψαν τους λάτρεις της αδρεναλίνης. Εκεί βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Έχοντας ως κύριο στόχο να ανταμείψει τους περισσότερους από 60.000 θεατές από Ελλάδα,

αλλά και τους 4.000 ξένους επισκέπτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα από 18 χώρες του εξωτερικού, η AFW 2019 έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό υπερθέαμα που θα εκτοξεύσει την αδρεναλίνη στα ύψη… Το πρώτο «πιάτο» σερβιρίστηκε και τις επόμενες ώρες θα έχουμε το υπόλοιπο «μενού».

Φέτος και για πρώτη στην «Athens Flying Week» συμμετέχει και η «Patrouille de France». H «Γαλλική Περίπολος», 66 χρόνια από την ίδρυσή της αποτελεί ένα από τα κορυφαία σμήνη αεροπορικών επιδείξεων στον κόσμο και θα παρουσιάσει το μαγευτικό υπερθέαμα των σχηματισμών ακριβείας για το οποίο φημίζεται.

Πλούσιο και φέτος το πτητικό πρόγραμμα, με τους «Royal Jordanian Falcons», το «Belgian F-16 Solo Display DARK FALCON», το «Solo Display Saab 105» της αυστριακής Πολεμικής Αεροπορίας, τον «MIKA BRAGEOT» από τη Γαλλία (που είναι ένας από τους πιλότους του «RED BULL AIR RACE»), αλλά και τους θρυλικούς «FLYING BULLS», με τρία πτητικά μέσα, που φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα: τα Douglas DC-6Β, το ιστορικό Chance Vought F4U-4 «Corsair» και το ελικόπτερο Β0105.

Ακόμα, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ομάδα αλεξιπτωτιστών «Sky Dive Attica», τον «Stijn De Jaeghere Aerobatics» από το Βέλγιο με το «XTRA 300», την «RC Kavala Acro Team» και φυσικά τα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων με το «F-16», «Mirage 2000-5», «T-6 TEXAN II», «TECNAM P-2002JF» και «F-4E Phantom II» για μια ακόμα πιο δυναμική παρουσία από ότι μας έχουν συνηθίσει. Παρών και ο Γιώργος Παπαγιάννης σε επιδείξεις αερομοντελισμού.

Από την Ιορδανία ήρθαν οι «Royal Jordanian Falcons», με τα μονοκινητήρια «Extra 330LX» σε άψογους σχηματισμούς, που έκαναν επίδειξη πάνω από την Αθήνα την Παρασκευή (20/09).

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANT1)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr, intimenews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα