Τι αλλάζει στην πολιτική απορρήτου του Facebook και του Instagram

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κάνει πιο αυστηρή την πολιτική απορρήτου όσον αφορά στη χρήση των προσωπικών δεδομένων από τρίτους, απαγορεύοντας στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τα δεδομένα ή να τα δίνουν σε τρίτους με σκοπό την παρακολούθηση.

Η νέα πολιτική που θα ισχύει και στο Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook,

είχαν αιτηθεί εδώ και καιρό ακτιβιστές που προασπίζονται τα πολιτικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το Facebook κάνει τις εν λόγω αλλαγές στην πολιτική της μετά τις αποκαλύψεις το περασμένο έτος ότι οι αστυνομικές αρχές είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την παρακολούθηση διαδηλωτών.

Τη νέα πολιτική απορρήτου είχαν αιτηθεί ακτιβιστές που προασπίζονται τα πολιτικά δικαιώματα

Μάλιστα πέρυσι, είχαν έρθει στην κατοχή της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κυβερνητικά αρχεία που αποκάλυπταν ότι το Facebook, το Instagram και το Twitter είχαν παράσχει δεδομένα χρηστών σε μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που βοηθά τα προγράμματα αστυνομικής παρακολούθησης.

Η ACLU ανακάλυψε ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης παρείχαν «ειδική πρόσβαση» στην εταιρεία Geofeedia, η οποία συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου για την παρακολούθηση μεγάλου αριθμού χρηστών. Σε απάντηση των αποκαλύψεων αυτών, οι εταιρείες τεχνολογίας απέκοψαν την πρόσβαση της Geofeedia στις υπηρεσίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα