Θυμόμαστε τις Τρεις mega Χάριτες! (video)

Μία από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ (τουλάχιστον εμείς που ηλικιακά υπήρχαμε ως τηλεθεατές), είναι οι τρεις αδελφές – όχι του Τσέχωφ – αλλά οι αδελφές Χαρίτου ή πιο γνωστά «Οι τρεις Χάριτες».

Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, πρόκειται για μια Megalicious Classic κωμική σειρά που έπαιξε τις σεζόν 1989-1990, 1990-1991 και 1991-1992, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, κατατάσσοντάς την ως ένα από τα

πιο πετυχημένα προγράμματα που έχει προβάλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση.

Αν και αρχικά ήταν να ονομαστεί «Η Άννα και οι αδελφές της» με έναν κύκλο 15 συνολικά επεισοδίων, τελικά κέρδισε τον κόσμο, τους επιπλέον πολύ μεγαλύτερους κύκλους (συνολικά 90 επεισόδια) και έγραψε τη δική της μικρή mega ιστορία.

Σημειώνεται ότι πέρα από τις γνωστές πρωταγωνίστριες (Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μεντή, Μίνα Αδαμάκη) και τους συμπρωταγωνιστές τους (Άννα Κυριακού, Μιχάλης Ρέππας, Άννα Κουρή), σε κάθε σχεδόν επεισόδιο είχαν έκτακτες/φιλικές συμμετοχές από δεκάδες γνωστούς ηθοποιούς και καλλιτέχνες. Ενδεικτικά για να πάρετε μια γεύση σας παραθέτουμε τους παρακάτω: Σοφία Φιλιππίδου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ελένη Γερασιμίδου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Κώστας Αρζόγλου, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ισμήνη Καλέση, Κώστας Θεοδόσης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ελένη Καστάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γρηγόρης Βαλτινός, Τζέσυ Παπουτσή, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Τζόυς Ευείδη, Ντίνα Κώνστα, Ηλίας Λογοθέτης, Αντώνης Αντωνίου, Ρένια Λουιζίδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Νατάσα Μανίσαλη, Απόστολος Γκλέτσος και πολλοί άλλοι.

Επιπλέον, οι λιγότερο νεώτεροι θα θυμούνται το εορταστικό επεισόδιο της πρωτοχρονιάς του 1991, όπου εμφανίστηκαν στο μουσικό μέρος η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Κώστας Μακεδόνας.

Αλλά για να θυμηθούμε λίγο την υπόθεση της σειράς. Βρισκόμαστε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Χαρίτου, στο οποίο αρχικά κατοικεί μόνη η μικρότερη των αδελφών Ειρήνη (Μίνα Αδαμάκη). Από το πρώτο όμως επεισόδιο, μετακομίζει στο σπίτι η μεγαλύτερη και χήρα αδερφή της, η Όλγα (Άννα Παναγιωτοπούλου), σε αναμονή ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου της σπιτιού. Βέβαια, αυτή η προσωρινή μετακόμιση τελικά θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της σειράς. Την ίδια περίοδο, η μεσαία αδελφή Μαρία (Νένα Μεντή), αποφασίζει να μετακομίσει και αυτή στο πατρικό ώστε να μείνει με τις αδερφές της, καθότι έπιασε τον σύζυγο Γιάννη, με την καλύτερή της φίλη Νάντια.

Καθημερινά από το σπίτι τους πηγαίνουν επίσκεψη η θεία του Μπεμπέκα (Άννα Κυριακού), καθώς και ο μικρός τους αδερφός Ανδρέας Χαρίτος (Μιχάλης Ρέππας). Επίσης, συχνές εμφανίσεις κάνει και η κόρη της Όλγας, η Τέτη Παπαχαρίτου (Άννα Κουρή), η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο.

Χάριν ιστορίας, οι Τρεις Χάριτες εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη «Ψηλά τα χέρια» (το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 1991) και έκαναν και μια Guest εμφάνιση σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς «Η Ελίζα και… οι άλλοι». Τελευταία, τις χαρήκαμε στην εκπομπή-αφιέρωμα του Σεραφείμ Φυντανίδη «Οι παρέες γράφουν ιστορία» τον Δεκέμβριο του 2010, παρέα με τους σεναριογράφους της σειράς Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππας.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2017, ως μια γλυκιά ανάμνηση είδαμε διαδικτυακά, καινούρια επεισόδια διάρκειας τριών λεπτών ως διαφημιστική καμπάνια του «Λουμίδη» γραμμένα πάλι από το δίδυμο Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου (κάποια μικρά αποσπάσματα αυτών έχουν παιχτεί και στην τηλεόραση).

Η τηλεοπτική αυτή επιτυχία ήταν η 4η του Mega Channel που κυκλοφόρησε σε DVD από το Τηλέραμα τον Απρίλιο του 2010. Συγκεκριμένα βγήκαν 22 DVD που είχαν τα πρώτα 44 επεισόδια.

Στον εορτασμό για τα 20 χρόνια του Mega Channel, στις 30 Αυγούστου 2009 ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά σε επανάληψη για τρεις μήνες, καθημερινά τα μεσημέρια. Τότε είχε ακουστεί ότι θα γινόταν remake της τηλεοπτικής αυτής επιτυχίας για την τηλεοπτική σεζόν 2009-2010, με πρωταγωνίστριες τη Μαρία Καβογιάννη, την Καίτη Κωνσταντίνου και τη Μαρία Λεκάκη, μια ιδέα που εγκαταλείφθηκε. Στη συνέχεια, ακούστηκε ότι το παλιό καστ θα έπαιζε σε ένα μικρό κύκλο τεσσάρων 45λεπτων επεισοδίων, ένα σενάριο που δυστυχώς πάλι δεν καρποφόρησε.

Επόμενο αφιέρωμα στις κωμικές σειρές του Mega Channel στο τρομερό ζευγάρι Δήμητρα- Θοδωρή στο «Σ’αγαπώ –Μ’ αγαπάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα