Θρηνεί και το ευρωπαϊκό μπάσκετ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο – Ενός λεπτού σιγή για σε Euroleague και Eurocup

Η απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague και του Eurocup.

Με ανακοίνωσή της η Euroleague

και ο πρόεδρός της Τζόρντι Μπερτομέου, εξέφρασαν την λύπη τους για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Στο Twitter ανάρτησαν μία φωτογραφία του με το ευρωπαϊκό τρόπαιο και έγραψαν: «H Euroleague θρηνεί για τον Θανάση Γιαννακόπουλο», ενώ στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο θάνατός του έρχεται εννέα μήνες μετά από εκείνον του αδερφού του, του έτερου πατριάρχη του Παναθηναϊκού, κατά την διάρκεια της πιο επιτυχημένης πορείας που κατέγραψε ομάδα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μαζί τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στα υψηλότερα επίπεδα της Euroleague, όπου παραμένει σήμερα υπό την ηγεσία του γιου του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη».

Euroleague Basketball mourns Thanasis Giannakopoulos.https://t.co/CWAti9p66P pic.twitter.com/NxpBS4X1PK

EuroLeague (@EuroLeague) 19 Μαρτίου 2019

Και ο Τζόρντι Μπερτομέου στη δήλωσή του αναφέρει: «Εκφράζουμε τη λύπη μας, καθώς το άθλημα έχασε σήμερα έναν άνθρωπο που ήταν βασικός παράγοντας στην δημιουργία μιaς από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες στο σύγχρονο μπάσκετ, τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Πολλές γενιές φιλάθλων του μπάσκετ, είναι αδύνατο να διαχωρίσουν την επιτυχία του Παναθηναϊκού από την αφοσίωση και την αγάπη που έδειξε η οικογένεια Γιαννακόπουλου στον σύλλογο. Ο Θανάσης ήταν εκεί, πάντα δίπλα με τον αδερφό του Παύλο, ώστε να εξασφαλίσουν πως στο γήπεδο θα έρχονταν επιτυχίες και έτσι έθεσαν νέα δεδομένα για να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κλαμπ. Θα λείψει πολύ στο μπάσκετ».

Στην απόφαση να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην παράγοντα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε όλα τα παιχνίδια αυτής της εβδομάδας στη Euroleague και στο Eurocup προέβη η διοργανώτρια αρχή.

H Μακάμπι Τελ Αβίβ εξέφρασε τα δικά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Σιμόν Μιζράχι, με τον οποίο διατηρούσε χρόνια φιλία. Οι δυο τους τα είχαν πει, άλλωστε, και στο τουνρουά που έχει στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλο τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

«Είναι μία τεράστια απώλεια για το ευρωπαικό μπάσκετ», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Μακάμπι, που εξέφρασε τα συλλυπητήριά της μέσω των social media.

Maccabi Tel Aviv basketball club mourns the passing of Thanasis Giannakopoulos, former @paobcgr president. Club chairman Shimon Mizrahi: “This is a great loss for European basketball” pic.twitter.com/ZvDkbbHdaW

— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) 19 Μαρτίου 2019

Τον Θανάση Γιαννακόπουλο δεν ξέχασε και ο Θαντ ΜακΦάντεν, νυν παίκτης της Μπανταλόνα και πρώην της Κύμης. Ο αμερικανός γκαρντ είχε γνωρίσει τον εμβληματικό παράγοντα των «πράσινων« και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν στην κάμερα της Cosmote TV, λέγοντας πως θα τον ήθελε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ: «Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην οικογένεια Θεοδώρου που έχει φτιάξει αυτή την ομάδα. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι έχω γίνει κι εγώ φαν δικός σας. Έχετε έναν πάρα πολύ μεγάλο παίκτη, τον ΜακΦάντεν, να τον κρατήσετε κοντά σας. Διαφορετικά, αν θέλετε, στον Παναθηναϊκό είναι πάντα ευπρόσδεκτος και εύχομαι κάποτε να φορέσει και την πράσινη φανέλα».

Ο Θαντ ΜακΦάντεν έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Θλιβερά νέα… Τον σέβομαι πολύ, υπέροχος άνθρωπος. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, γνωστός σέρβος μάνατζερ, εξέφρασε στα social media την θλίψη του για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλο: «Θλιμμένος από την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχασε έναν σπουδαίο άνδρα». Ο Ραζνάτοβιτς έκανε, μάλιστα, retweet και το συγκινητικό βίντεο που δημοσίευσε η «πράσινη» ΚΑΕ.

Saddened by the departure of ex-Panathinaikos president Thanasis Giannakopoulos. European basketball lost a great man.

— Misko4Raznatovic (@MiskoRaznatovic) 19 Μαρτίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρηνεί, Θανάση Γιαννακόπουλο – Ενός, Euroleague, Eurocup,thrinei, thanasi giannakopoulo – enos, Euroleague, Eurocup