Θετικοί στον κορονοϊό ο διοικητής και έξι διοικητικοί υπάλληλοι του «Γεννηματάς»

Αποδεκατίστηκε η Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» από τον κορονοϊό, καθώς όπως έγινε γνωστό, θετικός στον ιό είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου και μαζί του ακόμη έξι άτομα, διοικητικοί υπάλληλοι και νοσηλευτές. Στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση… Εκπέμπει «SOS» το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς προσβάλλονται από τον κορονοϊό πολλά μέλη του.

Συναγερμός επικρατεί στο «Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”», ενώ είναι άγνωστο ακόμα πόσα άτομα θα μπουν σε προληπτική καραντίνα από το

προσωπικό του νοσοκομείου.

Οι χώροι της Διοίκηση έκλεισαν όλοι για απολύμανση, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των εργαζομένων, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα και άλλα τυχόν κρούσματα του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν πέντε υγειονομικοί υπάλληλοι (τέσσερις στον μαστογράφο και ένας στο ακτινογραφικό) στον Άγιο Σάββα, ενώ ασθενής είναι και ακτινολόγος στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στο «Ελπίδα» παθολόγος εξετάζεται και το νοσοκομείο αναμένεται να μπει σε καραντίνα.

Επίσης, εικοσιένα άτομα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τέθηκαν σε καραντίνα επτά ημερών. Πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και τουλάχιστον 10 γιατρούς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ένας εκ των γιατρών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό χωρίς ιστορικό, ενώ κλείνει η κλινική για απολύμανση και μεταφέρονται οι ασθενείς.

Τέλος, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε γιατρός στο νοσοκομείο Καλαμάτας και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την ίδια ώρα, επιδημιολόγος στο «Σωτηρία» κάνει έκκληση και λέει: «Είναι σχεδόν αδύνατο να μην μολυνθώ».

Αν και τις τελευταίες ημέρες είναι απανωτά τα κρούσματα του ιού σε δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς της νόσου, ο καθηγητής παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίστηκε ψύχραιμος την Τρίτη (17/03). Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων κατά την ενημέρωση δήλωσε ότι είναι αναμενόμενο.

Να σημειωθεί ότι η καραντίνα στους υγειονομικούς, εάν υπάρχει υποψία έκθεσης στον ιό είναι 7 ημέρες και όχι 14, καθώς εάν λείψουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε εποχές που οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στα πόστα τους.

Ο κ. Τσιόδρας, δήλωσε σχετικά:

«Ο λόγος για τον οποίο σε αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με ένα κρούσμα, δίνεται η οδηγία των 7 ημέρων, είναι ότι σε 7 ημέρες περίπου οι περισσότεροι θα εκδηλώσουν συμπτώματα. Και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει αυτή η διαφορά και η διαφοροποίηση των 7 ημερών από τις 14 ημέρες σε αυτούς, για να μην αδυνατίσει σημαντικά το σύστημα υγείας.

Επιστρέφουν στη δουλειά αλλά επιστρέφουν με μάσκα, άρα επιστρέφουν με μέτρο προστασίας. Άρα, το σύστημα υγείας είναι πολύ σημαντικό να σταθεί στα πόδια του, να αντιμετωπίσει τον εχθρό. Και θα σας πω εδώ κάτι που ίσως ακούγεται σκληρό, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό αυτό και να τον χειριζόμαστε με τα ύψιστα μέτρα προστασίας. Οι γιατροί, οι περισσότεροι από εμάς, θα εκτεθούμε. Όσο καλύτερα είναι τα μέτρα προστασίας, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες».

Πηγή: Θετικοί στον κορονοϊό ο διοικητής και έξι διοικητικοί υπάλληλοι του «Γεννηματάς» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα