«Θερίζει» και τους γιατρούς στην Ιταλία ο κορονοϊός: 31 οι νεκροί (video)

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ιταλία με τον κορονοϊό και μέσα στους νεκρούς υπάρχουν δεκάδες γιατροί, καθώς συνολικά 31 έχουν χάσει τις ζωές τους στη γειτονική χώρα Δεκαεπτά ήταν οικογενειακοί γιατροί, όπως έκαναν γνωστό οι Αρχές.

Στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο της Ρώμης επίσης, έξι γιατροί έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό, ενώ στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι της ιταλικής πρωτεύουσας ολοκληρώνεται η πειραματική φάση ενός τεστ που θα προσφέρει ταχεία απάντηση.

Italy, 6 doctors passed away

today due to #coronavirus, Day-16 from lock-down, 31 doctors died, of which 50% in primary care. 5,000+ HCW (15% of all infected) positive to #COVID-19 https://t.co/06esA90tEd @RaiNews @AmerMedicalAssn #medtwitter

— Antonio Giordano (@antgiorda) March 25, 2020


Στο χωριό Νέρολα, στην περιοχή Σαμπίνα, έξω από τη Ρώμη, 72 κάτοικοι έχουν νοσήσει και απόψε αποφασίστηκε η δημιουργία «κόκκινης ζώνης», με απαγόρευση εξόδου και εισόδου από το χωριό.

Στο δε λιμάνι της Τσιβιταβέκια, 60 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, 40 άτομα που βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας είναι θετικά στον ιό και το κτήριο μετατράπηκε σε «κέντρο για την καταπολέμηση του Covid 19». Σε απομόνωση έχει τεθεί και σειρά οίκων ευγηρίας στην περιφέρεια της Σικελίας.

Όλοι οι Ιταλοί γιατροί ζητούν να υποβληθούν το γρηγορότερο δυνατό σε τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μη μεταδώσουν, άθελά τους, τον κορονοϊό σε αμέτρητους ασθενείς, κάτι που μπορεί να συνέβη, σε κάποιες περιπτώσεις, τις περασμένες εβδομάδες.

'Gwent is seeing the same pattern as Italy' doctor warns, as coronavirus cases rise https://t.co/jJRefakbHO

— Ben Curtis (@DrBCCurtis) March 25, 2020


Το αίτημα μαζικής πραγματοποίησης τεστ σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, προβάλλουν την Τετάρτη (25/03) και πάνω από 20 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στην Λομβαρδία, η οποία επλήγη όσο καμία άλλη από τον ιό.

Some heroes don't wear capes – they wear masks and stethoscopes!

Tired doctors in Italy work round the clock#StayHome for all such people serving citizens#coronavirus pic.twitter.com/odNLy8V1KM

— DD News (@DDNewslive) March 24, 2020


Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν γιατροί που είναι πάνω από ασθενείς 24 ώρες το 24ωρο με εμφανή τα σημάδια στα πρόσωπά τους. Με όλους να κάνουν δραματικές εκκλήσεις στους πολίτες να «Μείνουν στα Σπίτια» τους…

Επίσης, η Κούβα έστειλε 52 γιατρούς στην Ιταλία για βοήθεια:

Cuba sends team of doctors and nurses to Italy to help treat coronavirus outbreak https://t.co/xjGLsY5Nnx

— msholtan (@msholtan) March 25, 2020

Cuban doctors head to Italy battle coronavirus https://t.co/luqXVX8DVy pic.twitter.com/Z8PaCGAvpD

Reuters (@Reuters) March 22, 2020

Cuban doctors and nurses arrive Italy to help fight coronavirus https://t.co/vqbVmygCtf

— Emely (@EgoneGin) March 25, 2020


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: «Θερίζει» και τους γιατρούς στην Ιταλία ο κορονοϊός: 31 οι νεκροί (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα