Κανονικά η λειτουργία σε Εκκλησία στην Πάτρα – Τα «έβαλαν» με δημοσιογράφο οι πιστοί (video)

Μπορεί μετά από σχετική απόφαση οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές μόνο ατομική προσευχή, αλλά στην Πάτρα την Τετάρτη (25/03) έγινε κανονικά Θεία Λειτουργία και πιστούς μέσα σε συγκεκριμένο ναό.

«Όρθρος μας είπαν», αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά όπως και να ‘χει η Εκκλησία είχε ανοιχτές τις πόρτες και μέσα υπήρχαν περίπου 30 πιστοί.

Συγκεκριμένα, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα

λειτούργησε κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις τόσο από την Εκκλησία όσο και από την Πολιτεία. Κάποιος δημοσιογράφος που μπήκε με την κάμερα μέσα στον Ιερό Ναό εμποδίστηκε από πιστούς. Η λειτουργία διεκόπη και άπαντες τα έβαλαν με τον δημοσιογράφο, ο οποίος κατέγραφε την σκηνή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ τέλεσε στο νησί λειτουργία για τους χαιρετισμούς την Παρασκευή (21/03), κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και έδωσε εξηγήσεις, ενώ με ανακοίνωση του το Σάββατο (22/03) τόνισε ότι η Εκκλησία θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Επίσης, την «Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως» στην Ηλιούπολη ιερέας κλειδώθηκε με πιστούς μέσα σε ναό, ενώ στο Αγρίνιο κόσμος πήγε έξω από εκκλησία που οι ιερείς έκαναν Λειτουργία με τις πόρτες κλειστές. Αυτά συνέβησαν πριν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Την προηγούμενη Παρασκευή (20/03) συγκίνησε ιερέας στη Θεσσαλονίκη, όταν έψαλε «Τη Υπερμάχω» στο προαύλιο του ναού χωρίς πιστούς, κατά τη διάρκεια των Γ’ Χαιρετισμών.

(πληροφορίες από dete.gr)

Πηγή: Κανονικά η λειτουργία σε Εκκλησία στην Πάτρα – Τα «έβαλαν» με δημοσιογράφο οι πιστοί (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα