«Θα σε πετάξουν σε πορτ μπαγκάζ και δε θα σε ξαναβρούν» – Αδίστακτος ο αρχηγός του κυκλώματος που πουλούσε προστασία

Κανέναν φόβο και προφανώς κανένα άγχος δεν είναι ο 35χρονος, ο οποίος οι Αρχές εκτιμούν ότι ήταν ο επικεφαλής του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών που πουλούσε προστασία σε τουλάχιστον 32 μαγαζιά σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι αλλά και σε συνοικίες του Πειραιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cnn.gr, οι αξιωματικοί του εκβιαστών παρακολουθούν

επί έναν χρόνο πολύ στενά τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, ο οποίος συνήθως χρησιμοποιούσε κωδικούς στις τηλεφωνικές του συνομιλίες. Συχνά πυκνά, όμως, είτε από αμέλεια, είτε γιατί ένιωθε παντοδύναμος, μιλούσε ανοικτά στους συνεργούς του, εξηγώντας τους για παράδειγμα τι έκανε για να φοβίσει άλλα μέλη της συμμορίας προκειμένου να συνετιστούν.

«Έχω βάλει τρεις φουσκωτούς εκεί, λέω πηγαίνετε μέσα και τσιγκλήστε τον λίγο. Τον κάνανε, τον κάνανε κορώνα μου και χέστ@@@. Του λέω άκου φίλε, Εδώ, εδώ του λέω, δεν είναι Λιβαδειά. Εδώ, του λέω, θα σε πετάξουν σε ένα πορτμπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούν».

«Θα στη σβήσει ο μπάτσος»

Σε μια άλλη περίπτωση, ο 35χρονος μιλά στο τηλέφωνο με καταστηματάρχη στον οποίο πουλά προστασία. Ο «πελάτης» του έχει «φάει» πρόστιμο λόγω αντικανπνιστικού νόμου και ο επικεφαλής του κυκλώματος τον καθησυχάζει. Η παρακάτω συνομιλία, βέβαια, δείχνει ότι πιθανότατα να είχε διασυνδέσεις και στην Αστυνομία.

«Θα βρούμε άκρη μωρέ και να γίνει, θα το σβήσει ο μπάτσος…».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι μέχρι στιγμής 59 άτομα, 17 εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα