«Θα αποσύρουμε τους υπουργούς, αλλά θα στηρίζουμε την κυβέρνηση», οι σκέψεις Καμμένου στην ΚΟ

Τις πρώτες του σκέψεις για την στάση των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών έδωσε ο Πάνος Καμμένος στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Μια από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη συνεδρίαση της ΚΟ είναι οι ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν τη συμφωνία, να αποσυρθούν οι υπουργοί από την κυβέρνηση, αλλά να συνεχίσει να τη στηρίζει.

Κάτι τέτοιο εξάλλου φαίνεται πως έχει συζητηθεί με τον πρωθυπουργό με τον Αλέξη Τσίπρα

στη συνέντευξη του στον Alpha να δηλώνει βέβαιος πως ο κυβερνητικός εταίρος θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Ο κ.Καμμένος υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει διαβεβαιώσει το υπουργικό πως οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ.

Το ζητούμενο για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι πώς θα κρατήσει και τον έλεγχο του κόμματος του, καθώς εκ των υπουργών του δύο (Ελενα Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ) έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας (σημειωτέον ότι ο κ.Κουικ οι σχέσεις του οποίου με τον κ.Καμμένο έχουν διαρραγεί δεν εκλήθη στην ΚΟ), ενώ η πλειοψηφία των κομματικών στελεχών είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα ορισμένοι πιεζουν και για αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Οσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση η πρόταση των ΑΝΕΛ διαμορφώνεται και θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται να στηρίξουν την πλειοψηφία των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως το άρθρο 86 για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά όχι και την αναθεώρηση του άρθρου 3 εάν με αυτή τελικά διαφωνήσει η Ιερά Σύνοδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα