Τεράστια τιμή για την ΑΕΚ – Πρόσκληση να παίξει ξανά με την Παρτιζάν, 20 χρόνια μετά το φιλικό ειρήνης

Πριν από 20 χρόνια η ΑΕΚ είχε αψηφίσει τους όποιους κινδύνους υπήρχαν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή και είχε πάει να αγωνιστεί στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν. Τώρα, η διοίκηση της Ένωσης έχει πρόσκληση στα χέρια της για να… αναβιώσει αυτό το παιχνίδι με τις τωρινές ομάδες, ενώ είναι πιθανό να πάνε και παίκτες που είχαν αγωνιστεί πριν από χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό, επιστολή του πρόεδρου της Παρτιζάν, Μίλοραντ Βούτσελιτς παρέδωσε στην ΠΑΕ ΑΕΚ

ο πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα. Σύμφωνα και με ρεπορτάζ της «Ώρας για ΣΠΟΡ», τόσο η κυβέρνηση της χώρας, όσο και Παρτιζάν επιθυμούν την επανάληψη του φιλικού με την Ένωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από εκείνο το ματς.

«Η υποστήριξη της ΑΕΚ προς την ομάδα της Παρτιζάν, αλλά και προς τον σερβικό λαό γενικότερα, που τότε βίωνε τις δυσκολότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του, θα μείνει καταγεγραμμένη στην ιστορία της Παρτιζάν αλλά και της χώρας μας, μία κίνηση άξια θαυμασμού η οποία ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις αδερφικές σχέσεις των δυο λαών μας. Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, θα θέλαμε να παίξουμε και πάλι έναν φιλικό αγώνα στο Βελιγράδι φιλοξενώντας την αδερφή ΠΑΕ ΑΕΚ και ενθυμούμενοι την 7η Απριλίου 1999» αναφέρει η επιστολή του Μ. Βούτσελιτς.

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της Παρτιζάν είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της ECA στο Άμστερνταμ την Τρίτη (26/3).

Είναι δεδομένο πως οι διοικήσεις των δύο συλλόγων συμφωνούν στην έναρξη των συζητήσεων, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία. Στην Ελλάδα η σεζόν ολοκληρώνεται στις 11 Μαΐου με τον τελικό κυπέλλου, στον οποίο είναι πιθανό να συμμετέχει η ΑΕΚ. Όσο για το πρωτάθλημα Σερβίας, η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται στις 7 Απριλίου, αλλά ακολουθούν τα play off έως το μέσον Μαϊου.

Στις τάξεις των οπαδών της Παρτιζάν υπάρχουν και αυτοί που έχουν κόντρα φίλους της ΑΕΚ, λόγω της αδελφοποίησής των Σέρβων μ’ αυτούς του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό οι δυο σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν αυτές τις… δυσκολίες.

Στα αγωνιστικά, δεν υπήρξε κάτι νεότερο από την προπόνηση της Τετάρτης, καθώς το μοναδικό όνομα στο ιατρικό δελτίο παραμένει αυτό τού Τσιγκρίνσκι. Οι διεθνείς επιστρέφουν το πρωί της Πέμπτης (28/3).

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι ο Τάσος Μπακασέτας θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής (4 κίτρινες) την Κυριακή των Βαϊων (21 Απριλίου) στον αγώνα ΑΕΚ-ΑΕΛ για την 29η ημέρα της Super League. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή (31/3) εναντίον του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ έχουν δηλωθεί να εκτίσουν τις ποινές τους οι Πόνσε και Τσόσιτς.

Παραιτείται από την διεκδίκηση της αναίρεσης του -3 η ΑΕΚ

Εξέλιξη είχαμε την Τετάρτη (27/3) σε ότι αφορά την εκδίκαση της προσφυγής της ΑΕΚ στο CAS για την αναίρεση της τιμωρίας της με αφαίρεση τριών βαθμών λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Η εκδίκαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (28/3) αλλά αυτό δεν έχει πλέον καμία σημασία για την Ένωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του sdna.gr.

Βλέπετε, η Ένωση έχει ήδη αποφασίσει να μην υπερασπιστεί την προσφυγή που έχει και αναμένεται να παραιτηθεί από την εκδίκαση. Και υπάρχει λόγος για να γίνει αυτό. Βλέπετε, αυτή τη απόφαση της ΑΕΚ είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στην πρόσφατη εκδίκαση της υπόθεσης με τα επεισόδια στον αγώνα με τον Άγιαξ για το Champions League και την τιμωρία της Ένωσης.

Η υπερασπιστική γραμμή που τήρησε η ΑΕΚ για την συγκεκριμένη υπόθεση ήταν αποδοχή των ευθυνών της και αίτημα για επιείκια με παράλληλη δέσμευση ότι θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση στον τομέα των επεισοδίων την επόμενη σεζόν. Στο πλαίσιο αυτό οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν θα ήθελαν σε ένα διεθνές δικαστήριο που έχει σχέση με την UEFA – όπως είναι το CAS – να ανοίξει νέα συζήτηση για θέμα επεισοδίων σε αγώνα των «κιτρινόμαυρων».

Απ’ την άλλη, με βάση και τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν κυνηγάει κάτι, και εάν επέμενε στην προσφυγή, μόνο να χάσει είχε.

Θυμηθείτε εικόνες από το φιλικό της ΑΕΚ στο Βελιγράδι τον Απρίλιο του 1999 κόντρα στην Παρτιζάν:

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα