Μία selfie που δείχνει… πολλά για την εθνική – Η κραυγή του Σάμαρη στον εθνικό ύμνο

Η εθνική μας ομάδα κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό με το 2-2 στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για την 2η αγωνιστική στον 10ο όμιλο των προκριμαρικών του EURO 2020 και ο τρόπος που έγινε αυτό μόνο θετικά μπορεί να έχει για την Ελλάδα. Η εθνική μας κατάφερε, άλλωστε, κάτι, που είχε να το κάνει 45 χρόνια.

Όπως σας είχαμε αναφέρει, το παιχνίδι θα έχει πολλές… δυσκολίες και αυτό έγινε, με την εθνική μας να χάνει 0-2 πολύ νωρίς, μετά από πολλά λάθη μας. Μετά

από καιρό οι διεθνείς μας πανηγύρισαν έξαλλα μια επιτυχία. Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, να σκέφτεται ήδη το παιχνίδι στις 8 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.

Η selfie στα αποδυτήρια του «Μπίλινο Πόλιε» μετά τον αγώνα δείχνει… πολλά για το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ ξεχωριστή μνεία μπορεί να γίνει στην… κραυγή του Ανδρέα Σάμαρη, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Οι διεθνείς μας ήταν ξανά μια… αγκαλιά όπως δείχνει και η φωτογραφία μετά τον αγώνα στη Βοσνία στα αποδυτήρια του γηπέδου. Εκεί, όπου φαίνεται από σχετικό βίντεο της Ομοσπονδίας, ότι αυτή η selfie έχει τη δική της ιστορία.

Ο Ανδρέας Σάμαρης έκανε πολύ καλό παιχνίδι και τράβηξε τα βλέμματα πάνω του, κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, που συνοδεύτηκε από έντονες αποδοκιμασίες. Όλοι οι διεθνείς μας τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο, αλλά ο μέσος της Μπενφίκα το έλεγε με περίσσιο πάθος, ουρλιάζοντας στο «Μπίλινο Πόλιε». «Πάμε γερά…», ακούστηκε με την ολοκλήρωσή του από τον παθιασμένο Ανδρέα Σάμαρη.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στον Δημήτρη Κολοβό, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή και σημείωσε το 2-2 με απίστευτη κεφαλιά. Ο διεθνής άσος πέρασε πολλά με τους τραυματισμούς, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Δούλεψε, επέστρεψε στην εθνική και σημείωσε ένα πολύ σημαντικό γκολ.

Αυτό που κατάφερε η εθνική ομάδα στη Βοσνία, δηλαδή το να μη χάσει, ενώ βρέθηκε δυο γκολ πίσω στο σκορ, είχε να το πετύχει… από το 1974. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα soccerbase.gr, τελευταία φορά που η Ελλάδα δεν έχασε αγώνα επίσημης διοργάνωσης, που βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ, ήταν στις 13 Οκτωβρίου 1974, Βουλγαρία – Ελλάδα 3-3 (2′ Μπόνεφ, 27′ και 29′ Πένεφ – 28′ Αντωνιάδης, 86′ Παπαϊωάννου, 88′ Γκλέζος).

Τελευταία φορά που η Εθνική Ελλάδας δεν έχασε αγώνα επίσημης διοργάνωσης, που βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ, ήταν στις 13 Οκτωβρίου 1974, Βουλγαρία – Ελλάδα 3-3 (2′ Μπόνεφ, 27′ και 29′ Πένεφ – 28′ Αντωνιάδης, 86′ Παπαϊωάννου, 88′ Γκλέζος).

— soccerbase.gr (@SoccerbaseG) 26 Μαρτίου 2019

Αναστασιάδης: Έπρεπε να αντιδράσουμε και αυτό κάναμε

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά τον αγώνα στάθηκε στην αντίδραση των διεθνών, μετά τα όσα είπαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια. Τόνισε πως η εθνική μας άξιζε τη νίκη. Το θετικό είναι πως και ο ίδιος «δούλεψε» το παιχνίδι από τον πάγκο, διορθώνοντας τα λάθη που έκανε στην αρχή. Ξέρει και ο ίδιος πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε νικήσει, αλλά έτσι όπως πήγε η αναμέτρηση και ο βαθμός με το 2-2 είναι επιτυχία.

«Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι χαρούμενος ή λυπημένος από αυτό που έγινε. Ήμασταν πάρα πολύ κακοί στα πρώτα 20 λεπτά, δεν κάναμε τίποτα από αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Μπήκαμε λάθος στο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να τα αλλάξουμε όλα από την μια στιγμή στην άλλη. Είναι φοβισμένα πολύ τα παιδιά, δεν ξέρω το γιατί. Από το 20΄ και ύστερα άρχισε να παίρνει μπροστά η ομάδα και τους είπα και στο ημίχρονο όχι μόνο ότι μπορούμε να ισοφαρίσουμε αλλά και να κερδίσουμε», δήλωσε ο 65χρονος τεχνικός στην COSMOTE TV και συμπλήρωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αν κι εγώ πιστεύω ότι τα εκτός έδρας είναι πιο εύκολα από τα εντός. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, τους είπα ότι αδικούν τους εαυτούς τους. Μετά τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα όλοι θα πανηγυρίζουν, αλλά εγώ δεν είμαι αυτή της άποψης. Πρέπει να καθίσουμε να δούμε τα λάθη μας για να μην ξαναγίνουν. Έπρεπε να αντιδράσουμε και αυτό κάναμε».

Προσινέτσκι: Καλή ομάδα η Ελλάδα, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία

Ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) απέναντι στην εθνική μας δήλωσε ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι, μιλώντας σε ΜΜΕ της Βοσνίας, ξέροντας πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε χάσει. Υπογράμμισε ότι στο πρώτο ημίχρονο η Βοσνία έκανε την καλύτερη εμφάνιση από την ημέρα της άφιξής του και σημείωσε ότι ήταν καθοριστική η κόκκινη κάρτα στον Πιάνιτς για την εξέλιξη του αγώνα.

«Παίξαμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο από τότε που είμαι εδώ, χωρίς λάθη και σημειώνοντας δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο υποχωρήσαμε και στο τέλος μετά την κόκκινη κάρτα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας. Μειώσαμε την ένταση και την τακτική μας και είδαν ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι, έτσι ο αγώνας τελείωσε όπως τελείωσε. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά τώρα όλα αρχίζουν από την αρχή», δήλωσε ο προπονητής της Βοσνίας.

«Χωρίς τον Πιάνιτς για εμάς ήταν πολύ πιο δύσκολο και προσπαθήσαμε να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία κάρτα για την οποία δεν είμαι 100% σίγουρος. Σίγουρα, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις για τον Mιραλέμ. Θα δούμε πόσα παιχνίδια θα τιμωρηθεί. Έπαιξε εξαιρετικό αγώνα. Ολόκληρο το παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου ήταν υπό έλεγχο. Αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα για εμάς», πρόσθεσε ακόμα ο πρώην σπουδαίος άσος.

«Έχουμε χρόνο για το επόμενο ματς. Θα αναλύσουμε το παιχνίδι. Σε μια εβδομάδα είχαμε δύο αγώνες. Κατά το πρώτο ημίχρονο είδαμε αυτό που θέλαμε. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, ίσως να έκανα λάθος επειδή δεν έκλεισα το παιχνίδι πριν, αλλά αυτό συμβαίνει. Συνεχίζουμε, τίποτα δεν χαθεί. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Η Ελλάδα είναι μια καλή ομάδα, είναι ενοχλητικό για μας το γεγονός ότι χάσαμε τη νίκη», είπε ακόμα ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι.

Μαντσίνι: Τον Ιούνιο μας περιμένουν δύο αποφασιστικά παιχνίδια με Βοσνία και Ελλάδα

Στην εθνική μας αναφέρθηκε και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, μετά το 2Χ2 της Ιταλίας με το 6-0 κόντρα στο Λιχτενστάιν στο «Ένιο Ταρντίνι» της Πάρμα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα» χαρακτήρισε αποφασιστικής σημασίας τις επόμενες συναντήσεις της Ιταλίας με Ελλάδα (εκτός στις 8 Ιουνίου) και Βοσνία (εντός τρεις ημέρες αργότερα) στον 10ο προκριματικό όμιλο για το Euro 2020.

Roberto #Mancini, l’uomo giusto al posto giusto.
Al di là di vittorie o sconfitte con i club, conosce il calcio come pochi ed è l’ideale per la #Nazionale.
Essa ha sempre bisogno di un uomo che sappia di calcio e che valorizzi i calciatori.#VivoAzzurro pic.twitter.com/Gkewu3MKn3

— Angelo Mulè (@AngeloMul2) 27 Μαρτίου 2019

«Η αποστολή ολοκληρώθηκε, πιέσαμε αμέσως, το αποτέλεσμα ήταν προφανές, αλλά ήταν σημαντικό να σημειώνουμε γκολ. Και έπειτα ήταν σημαντική η συγκέντρωση, επειδή το αποτέλεσμα δεν ήταν σε κίνδυνο, και η συγκέντρωση ήταν απαραίτητη για να παίξουμε σαν ένα πραγματικό παιχνίδι και όχι με έναν αντίπαλο λίγο πιο αδύναμο από το συνηθισμένο», είπε ο ιταλός ομοσπονδιακός και συνέχισε: «Οι 18 παίκτες που έκαναν ντεμπούτο στις ημέρες μου; Ελπίζω ότι θα παραμείνουν στην εθνική ομάδα για πολύ, θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση», πρόσθεσε ο Μαντσίνι, στην RAI, κοιτάζοντας μπροστά: «Τον Ιούνιο με Βοσνία και Ελλάδα μας περιμένουν σίγουρα δύο αποφασιστικά παιχνίδια».

#Italy CT Roberto Mancini: “Applause for the lads who knew how to maintain their concentration. We’re happy with the two wins & to have made our fans happy. Two more decisive tests await us in June!” #Azzurri #EURO2020 https://t.co/cLibnL70mb

— footballitalia (@footballitalia) 27 Μαρτίου 2019

Ρεκόρ από Ιταλία, Κουαλιαρέλα και Κιν

H Ιταλία πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα προκριματικά παιχνίδια για το Euro 2020, στον 10ο όμιλο και το 6-0 κόντρα στο Λιχτενστάιν συνοδεύτηκε από ρεκόρ για την «σκουάντρα ατζούρα», τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα και τον Κιν.

Συγκεκριμένα, αυτό ήταν το πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι της Ιταλίας του Ρομπέρτο Μαντσίνι που δεν δέχθηκε γκολ. Η τελευταία φορά που η «σκουάντρα ατζούρα» δεν είχε δεθεί γκολ για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, ήταν το 2005, ακριβώς στις 4 Ιουνίου, όταν ο Μπουφόν κράτησε ανέπαφη την εστία του στο Όσλο με την Νορβηγία, σε έναν αγώνα που έληξε 0-0 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Επίσης, ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα, που σκόραρε δύο φορές, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της Ιταλίας, σε ηλικία 36 ετών, 2 μηνών και 5 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ του Κριστιάν Πανούτσι από το Euro 2008, που πέτυχε γκολ σε ηλικία 35 ετών και δύο μηνών. Από την άλλη, ο Κιν σε ηλικία 17 ετών και ενός μήνα, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της εθνικής που σημείωσε γκολ σε δύο συνεχόμενους αγώνες.

Δείτε και άλλες πανηγυρικές φωτογραφίες από το ματς της εθνική μας:

Λίγο πριν από τη σέντρα και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος… σκανάρει τον Έντιν Τζέκο:

(με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα