Τέλος ο Μασούντ από την ΑΕΚ – Κοντά σε συμφωνία με Οικονόμου

Δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ Μασούντ Σοτζέι, καθώς η ΑΕΚ σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει την οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιο του.

Πράγμα που σημαίνει πως ο διεθνής Ιρανός μέσος, που συμμετείχε με την πατρίδα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, θα αναζητήσει

αλλού τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Η σχετική ανάρτηση:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ενημερώσει τον Μασούντ Σοτζέι ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το δικαίωμα, που είχε, για επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο.

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια ευχαριστεί τον διεθνή Ιρανό ποδοσφαιριστή για τους έξι μήνες της συνεργασίας του με την ομάδα μας. Αποτελεί τιμή για εμάς που μία τόσο σημαντική ποδοσφαιρική προσωπικότητα φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ και συνέβαλλε αποφασιστικά στην επιτυχία της περσινής σεζόν.

Στην αυριανή πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας στα Σπάτα (σ.σ. στις 7 το απόγευμα), ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, δεν θα βρίσκονται ακόμα τρία παιδιά, που συνέδεσαν το όνομά τους με την πορεία προς την κορυφή και την επιστροφή της ΑΕΚ στους τίτλους και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Σέρχιο Αραούχο, Γιάννη Ανέστη και Γιάκομπ Γιόχανσον, που αποτελούν πλέον κομμάτι της σύγχρονης κιτρινόμαυρης ιστορίας με καθοριστική συμβολή στη μεγάλη επιστροφή της ομάδας μας εκεί που ανήκει.

Σας ευχαριστούμε για όλα!”.

Ο 34χρονος Μασούντ πραγματοποίησε με την ΑΕΚ 18 συμμετοχές πετυχαίνοντας 1 γκολ και δίνοντας 2 ασίστ, αλλά σίγουρα οι φίλοι της “Ένωσης” θα τον θυμούνται περισσότερο για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία απέναντι στη Ντιναμό στο Κίεβο.

Κοντά σε συμφωνία με Οικονόμου

Σε προχωρημένο στάδιο για την ολοκλήρωση μιας ακόμη μεταγραφής, της τέταρτης μετά τους Μάρκο Λιβάγια, Χρήστο Αλμπάνη και Μάκη Γιαννίκογλου, βρίσκεται η ΑΕΚ. Η “Ένωση” είναι κοντά στην απόκτηση του Μάριου Οικονόμου, τον 25χρονο διεθνή κεντρικό αμυντικό.

Ο ύψους 1,89μ. Έλληνας ποδοσφαιριστής, που έχει φορέσει 5 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, ανήκει στην Μπολόνια – με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 – ωστόσο στο δεύτερο μισό της σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Μπάρι, ομάδα της Serie B. Συνολικά πέρυσι εμφανίστηκε σε 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο παρελθόν, ο Οικονόμου αγωνίστηκε σε ΠΑΣ Γιάννενα και Κάλιαρι (είχε δώσει 500.000 ευρώ για να τον αγοράσει από τον “Άγιαξ της Ηπείρου”) προτού τον αποκτήσει η Μπολόνια το καλοκαίρι του 2014. Έκτοτε πέρασε τόσο από τη Σπαλ, όσο και από την Μπάρι.

Ακριβώς επειδή οι “ροσομπλού” δεν φαίνεται να τον υπολογίζουν ιδιαίτερα για την προσεχή σεζόν, η περίπτωση του Οικονόμου φαντάζει ιδανική για την ΑΕΚ, καθώς πρόκειται για Έλληνα διεθνή στόπερ που μπορεί να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού και, λογικά, με μια λογική οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα