Τελικά έχει αστυνομική ταυτότητα ο Μητσοτάκης; (εικόνες)

Ανάμεσα στα θέματα που άναψαν «φωτιές» στη Βουλή ήταν και η Συμφωνία των Πρεσπών και πιο συγκεκριμένα το ζήτημα της εθνικότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ, το οποίο μάλιστα επέλεξε να θέσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικότερα, στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε «nationality», που μεταφράζεται ως «εθνικότητα» και όχι ως ιθαγένεια. Επικαλέστηκε δε ακόμα και

τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Στη συμφωνία αναγράφεται ο όρος nationality που είναι η εθνικότητα. Citizenship είναι η ιθαγένεια, μάθετε και λίγα αγγλικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Ρωτήστε τον κ. Ζάεφ που έχει στηρίξει όλη του την καμπάνια στο ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που τόσα χρόνια επεδίωκαν τα Σκόπια».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός σήκωσε το «γάντι» και απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ τον εγκάλεσε για «λαθροχειρία», σχολιάζοντας πως ο όρος «nationality» υπάρχει σε όλες τις ελληνικές ταυτότητες, ως «Hellenic nationality», σε μετάφραση του όρου «ελληνική ιθαγένεια».

Μάλιστα, έβγαλε και ο ίδιος μία ταυτότητα (όπως ανέφερε, τη δική του δεν την είχε πρόχειρη) και την έδειξε στους βουλευτές, καλώντας τους να βγάλουν και τις δικές τους για να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές.

Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε (ή δεν ήθελε να κάνει) τον κόπο να «τσεκάρει» την ταυτότητα του. Τον κάναμε όμως εμείς και ιδού το αποτέλεσμα:

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Τελικά έχει αστυνομική ταυτότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Υ.Γ: Για την ιστορία, όπως διευκρινίστηκε αργότερα, η ταυτότητα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός ήταν αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος μετά το τέλος της συνεδρίασης τη ζήτησε πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα