Τελικά δεν είχε εξαφανιστεί ο Στουρνάρας, είναι εδώ και λέει τα καλύτερα για τις τράπεζες

Αφού τις προηγούμενες μέρες πλήθος κυβερνητικών στελεχών εγκάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα για την παρατεταμένη «αφωνία» του μπροστά στις ανησυχίες που προκάλεσαν οι πτώσεις τραπεζικών μετοχών στο χρηματιστήριο, τελικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είπε να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο και να μιλήσει για το θέμα.

Είπε λοιπόν -μάλλον

με πόνο ψυχής- πως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις μετοχές δεν φταίνε οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες είναι υγιείς, αλλά εξωγενείς παράγοντες και συγκεκριμένα η αύξηση των επιτοκίων ιδιαίτερα στην Ιταλία.

«Η συνεχιζόμενη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αντανακλά τη βελτίωση της κατάστασης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών, αλλά με καθαρά εξωγενείς παράγοντες, όπως η άνοδος των επιτοκίων διεθνώς και ιδιαίτερα σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες», είπε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τη νέα μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες (ELA).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελικά, Στουρνάρας,telika, stournaras