Τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στους δολοφόνους του – Τι καταθέτει η σύζυγός του

Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου«Δεν είχε δεχθεί απειλές» υποστηρίζει η σύζυγος τουΟι δράστες ήθελαν να «φύγει το μήνυμα»

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τα οποία προσπάθησε να ηρεμήσει τους εισβολείς στο γραφείο του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του.

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..».

Η σύζυγος του, Βικτώρια Γριμάνη, κατέθεσε ενόψει του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τα όσα εκ των υστέρων έμαθε, επισημαίνοντας ότι οι δράστες ήθελαν «να φύγει

το μήνυμα». Η μάρτυρας αλλά και άλλοι συγγενείς που επίσης κατέθεσαν, συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου, των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power, αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ο συνήγορος του.

Η κ. Γριμάνη είπε επίσης πως ουδέποτε στο παρελθόν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Ενδειτικά ανέφερε πως «ούτε κάμερες είχε στο γραφείο, ούτε συναγερμό». Ωστόσο, πρόσθετε πως το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Για την υπόθεση δικάζονται τρεις κατηγορούμενοι, ένας τέταρτος διαφεύγει.Κατά τη διαδικασία, ένταση προκλήθηκε όταν το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Μικέλα Καστριότ, του κατηγορούμενου που μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκου, για ολιγοήμερη διακοπή. Ο ίδιος και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα, η πολιτική αγωγή ζήτησε τη μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα για να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η δίκη συνεχίζεται στις 15 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα