Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τα μηνύματά τους για τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την εξέργεση του Πολυτεχνείου στέλνει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, τιμώντας τους αγωνιστές της νίκης κατά της Χούντας.

Τσίπρας: Η εξέγερση του Νοέμβρη εξακολουθεί να εγείρει συνειδήσεις και να φωτίζει τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης και μια από τις πιο λαμπρές σελίδες των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας. Ήταν μια εξέγερση μαζική και ενωτική, η αιματηρή καταστολή της οποίας στέρησε την Χούντα από κάθε έρεισμα και έβαλε τα θεμέλια για την κατάρρευσή

του δικτατορικού καθεστώτος.

Από τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, η επέτειος του Πολυτεχνείου πήρε τον χαρακτήρα μιας αγωνιστικής κινητοποίησης με παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Και παρ όλο που πολλοί θα ήθελαν –και προσπάθησαν- να σβηστεί αυτή η ιστορία από την συλλογική μνήμη, η 17η Νοέμβρη παραμένει εδώ και 44 χρόνια μια ζωντανή εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδεδεμένη πάντα με τα δημοκρατικά αιτήματα της κάθε εποχής.

44 χρόνια μετά, τίποτα δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε. https://t.co/JoYW86rCTs pic.twitter.com/1DZ6xKILnR

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 17, 2017

Τέτοια αιτήματα είναι σήμερα η εμπέδωση και διεύρυνση της δημοκρατίας στην χώρα, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, που περιορίστηκε ασφυκτικά τα τελευταία χρόνια από το καθεστώς της επιτροπείας, η περιθωριοποίηση του φασισμού, του ρατσισμού, και του ακροδεξιού λαϊκισμού, το δικαίωμα όλων, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, στην μόρφωση, την δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Η εξέγερση του Νοέμβρη εξακολουθεί να εγείρει συνειδήσεις και να φωτίζει τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα. Τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη», είναι του μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει φωτεινός φάρος κάθε δημοκρατικού αγώνα

«Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, παραμένει φωτεινός φάρος κι οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα» είναι το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,

Δείτε επίσης: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει φωτεινός φάρος κάθε δημοκρατικού αγώνα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Οι σκέψεις μου σε όσους αγωνίστηκαν για πέσει η Χούντα

Οι σκέψεις μου πάντα τέτοια μέρα είναι σε όσους αγωνίστηκαν για να πέσει η Χούντα. Τους ευχαριστούμε και τους τιμούμε εν αντιθέσει με όσους καπηλεύονται και αμαυρώνουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 17 Νοεμβρίου 2017

Το tweet του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

44 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. pic.twitter.com/XBpWiirkzO

ΠΑΣΟΚ (@pasok) November 17, 2017


Γεννηματά: Το Πολυτεχνείο είναι ένα σύμβολο που τα μηνύματά του αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου

Το Πολυτεχνείο είναι ένα σύμβολο που τα μηνύματά του αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου https://t.co/pNp0YurpbZ pic.twitter.com/BwqlPerVGM

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) November 17, 2017

Κουτσούμπας: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ιδιαίτερα επίκαιρα σήμερα περισσότερο από ποτέ

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ιδαίτερα επίκαιρα σήμερα περισσότερο από ποτέ, μετά τη συμφωνία Τραμπ και Τσίπρα στις ΗΠΑ, με την οποία επεκτείνονται οι αμεριικανικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας, με την οποία, επίσης, διευρύνονται οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι για την άμυνα της πατρίδας μας και πολύ περισσότερο είναι η επαίσχυντη συμφωνία για το “πεσκέσι των 2,4 δισ. δολαρίων που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία για να κάνει επεμβάσεις στους λαούς για τα συμφέροντά της, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τα μνημόνια, από τα αντιλαϊκά μέτρα, μειώνεται συνεχώς το εισόδημά του. Πρέπει όλοι αυτοί να πάρουν την απάντησή τους». Αυτό δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετέχει στην πορεία για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, προς την αμερικανική πρεσβεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα