Στο στόχαστρο του υπ. Οικονομικών τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

«Σαφάρι» για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας σχεδιάζει από τις αρχές του 2018 το υπουργείο Οικονομικών, προσδοκώντας ότι τα έσοδα αυτής της επιχείρησης θα διευκολύνουν τον δικαιότερο προσδιορισμό των τελών που επιδιώχθηκε, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Του Νίκου Γρυλλάκη

Τα έσοδα από τα τέλη κάθε χρονιάς δεν πρέπει να πέφτουν, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, κάτω από το 1,1 δισ. ευρώ, λόγος

για τον οποίο ο επαναπροσδιορισμός που είχε υποσχεθεί το υπουργείο στις αρχές της χρονιάς δεν προσχώρησε, καθώς δεν φαινόταν να διασφαλίζεται το συγκεκριμένο εισπρακτικό αποτέλεσμα. Έτσι και για το 2018 τα τέλη που θα αναρτηθούν έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας παραμένουν αμετάβλητα. Ίδια δηλαδή με πέρυσι.

Κατά τις εκτιμήσεις του υπουργείου, απλήρωτα τέλη 2, 3, 4 και περισσότερων χρόνων έχουν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ΙΧ. Ωστόσο, για να ξεκινήσει η επιχείρηση αναζήτησής τους θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει ποια τελικά από τα αυτοκίνητα αυτά εξακολουθούν να κυκλοφορούν. Σε πολλές περιπτώσεις, η διαγραφή των οχημάτων έχει περιοριστεί μόνο στο μηχανολογικό, δεν υπάρχει δηλαδή ενημέρωση των εφοριών, κάτι που φάνηκε και με τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα στο bigbusiness.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα