«Τα μαζεύει» ο Τραμπ: Δεν θα στείλει στρατό στις διαδηλώσεις για τον Φλόιντ – Συνεχίζονται τα επεισόδια (video)

Ένα βήμα πίσω κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μετά από σειρά προκλητικών δηλώσεων αναφορικά με το κύμα αγανάκτησης και επεισοδίων που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Μετά τις απειλές περί επέμβασης του στρατού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις που πυροδότησε ο θάνατος του άοπλου Αφροαμερικανού

κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του στη Μινεάπολη.

«Εξαρτάται, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax εάν σκοπεύει πράγματι να στείλει τον στρατό σε αμερικανικές πόλεις για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από βίαια επεισόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Τραμπ διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να στείλει στρατό σε πόλεις και πολιτείες για να «λυθεί το πρόβλημα» εάν οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες δεν ανακτούσαν τον έλεγχο της κατάστασης, όπως απαίτησε.

Συνεχίζονται τα επεισόδια – Μπαράζ επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών

Ένας αστυνομικός δέχτηκε πυροβολισμούς λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και ένας άλλος επίθεση με μαχαίρι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η αστυνομία, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν το περιστατικό αυτό σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για τον Φλόιντ.

Τα ονόματα και η κατάσταση της υγείας των δύο αστυνομικών δεν έχουν γίνει γνωστά. Και οι δύο τραυματίστηκαν κοντά στις λεωφόρους Τσερτς και Φλάτμπους στο Μπρούκλιν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Kings County.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη που έγινε στο σημείο του συμβάντος.

Κατηγορούμενοι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί για τον φόνο του Φλόιντ

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα Κιθ Έλισον που διερευνά την υπόθεση δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, τροποποίησε την κατηγορία εναντίον του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν αυξάνοντάς την σε φόνο δεύτερου βαθμού, απαγγέλλοντας κατηγορίες και εναντίον των τριών άλλων αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Ο 44χρονος Σόβιν, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, απολύθηκε από την αστυνομία – όπως οι τρεις συνάδελφοί του – και φυλακίστηκε στα τέλη Μαΐου. Αντιμετωπίζει πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών, σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Ο Έλισον εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους άλλους τρεις αστυνομικούς και αύξησε την εγγύηση σε κάθε έναν από αυτούς σε 1 εκατομμύριο δολάρια. Ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα