Τα Μαύρα Mega Μεσάνυχτα (video)

Τα Μαύρα Μεσάνυχτα ίσως είναι η πιο επιτυχημένη μαύρη κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης. Έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2008, με το τελευταίο επεισόδιο να προβάλλεται στις 15 Ιουνίου του 2009, από το Mega Channel.

Η επιτυχία ασφαλώς οφείλεται πρωτίστως στους δημιουργούς της. Στο σενάριο βρίσκουμε τους Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρα Σακαλή. Όσο για τη σκηνοθεσία,

πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Πάνος Κοκκινόπουλος που μας έχει χαρίσει μεγάλες σειρές όπως ο Κόκκινος Κύκλος και η 10η Εντολή. Αυτό σημαίνει ότι ένας μαιτρ του τηλεοπτικού θρίλερ/δράματος υπογράφει κάτι μαύρο απλά με χιούμορ, που οδηγεί/οδήγησε, σε συνδυασμό με ένα καλό καστ, σε σίγουρη επιτυχία.

Μεγάλη επιτυχία παράλληλα με τη σειρά, είχε και το ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Θηρίου που κάνει και εμφάνιση ως guest. Μάλιστα ο κατά κόσμον Κώστας Δρακούλας (Θηρίο) ερμηνεύει το κομμάτι μαζί με τη Μαρία Ιακώβου, η οποία και αυτή είχε ένα μικρό ρόλο στη σειρά.



Την μουσική επιμέλεια της σειράς υπογράφει πάλι ο Πάνος Κοκκινόπουλος (όπως είχε κάνει και στη 10η Εντολή), με συγκροτήματα όπως οι Madrugada, TheWalkabouts, PearlJam, TheBlackHeartProcession, 16 Horsepower και άλλοι.



Το καστ γνώριμο από παλιά του σκηνοθέτη, είχε και στο παρελθόν συνεργαστεί, κάνοντας τη ζωή όλων πιο εύκολη και το σίγουρο αποτέλεσμα πιο αναμενόμενο. Θυμίζουμε ότι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν ο εκπληκτικός Στέλιος Μάινας, η Παναγιώτα Βλαντή σε μία ερμηνεία που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, Έρση Μαλικένζου, η πάντα άρτια Μπέσυ Μάλφα και ο πάντα πολύ καλός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.



Το στόρι αφορά σε έναν μεροκαματιάρη Θράσο (Στέλιος Μάινας) που εν μία νυκτί καλείται να αναλάβει το ρόλο του «νονού» της νύχτας που μέχρι πρότινος είχε ο σκοτωμένος (μάλλον δολοφονημένος) αδελφός του και ιδιοκτήτης μπουζουξίδικου.



Μαζί με αυτή τη νέα ζωή που καλείται να αναλάβει ο ανθρωπάκος μας, θα πρέπει να μάθει και τον κόσμο της νύχτας όπως και τα κυκλώματά της. Η «σταρ» Σιλβή (Παναγιώτα Βλαντή) που το όνειρο για ένα CD και μία μαρκίζα την οδηγούν να ζήσει έναν έρωτα αλλά και οι βασανισμένοι από τη ζωή Λάζαρος (Βασίλης Ρίσβας) -μαζί πάντα- με Ζαν-Κλονταπό Γιάννης Κλοντάκης (Μάκης Παπαδημητρίου). Πιστά σκυλιά του όποιου αφεντικού, λίγο άγριοι πλην τίμιοι, είναι εκεί πάντα παρόντες για μια καλύτερη ζωή αλλά και για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα για τη Σιλβή (θύμα της γοητείας της ο Ζαν-Κλοντ).



Στο σπίτι, η σύζυγος- μητέρα και γκρινιάρα Λένα (ΜπέσυΜάλφα) που επιτέλους ζει την ονειρεμένη ζωή αλλά με το αντίτιμο της παρουσίας της σέξι τραγουδίστριας που διεκδικεί τον άνδρα της. Τα παιδιά, η goth κόρη Πέννυ (ΓιούλικαΣκαφίδα) και ο παχύσαρκος ξαναμμένος έφηβος Βασίλης (Παναγιώτης Καρμάτης)που αλλάζουν σταδιακά εξαιτίας των πρώτων ερωτικών σκιρτημάτων.



Το καστ της επιτυχημένης αυτής σειράς συμπληρώνουν οι: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Αποστόλης Κουτρουμπάς), Έρση Μαλικένζου (Αγγέλα Τσουκάτου), ΡάνιαΠαπαδάκου (ΤζίαΑλεβίζου) και Νίκος Νίκας (Ερρίκος Γκίκας).

Μαζί με όλους αυτούς τους χαρακτήρες, εμφανίστηκαν και διάφοροι γνωστοί και μη ηθοποιοί ως guests ή έχοντας μικρούς ρόλους.Κάποιοι από αυτούς είναι οι Λεωνίδας Σερέτης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιάννης Μπέζος, Αλεξάνδρα Παντελάκη Αντώνης Αντωνίου, Μαρία Καβογιάννη, Σωκράτης Αλαφούζος, Ηλίας Μαμαλάκης, Μυρτώ Αλικάκη, Ναταλία Τσαλίκη, Έφη Παπαθεοδώρου, Θόδωρος Κατσαφάδος, Γεράσιμος Γεννατάς, ΙζαμπέλαΚογεβίνα και πολλοί άλλοι. Πέραν αυτών είδαμε και κάποιες γνώριμες φιγούρες όπως αυτές των Μιχάλη Ασλάνη, Γρηγόρη Αρναούτογλου, Δήμητρα Σακαλή και Θηρίο.



Στην εκπομπή αφιέρωμα για τα 20 χρόνια του μεγάλου καναλιού, thetwenty, τα Μαύρα Μεσάνυχτα είχαν διαπρέψει στις εξής κατηγορίες: Trailer που σου Έμεινε Αξέχαστο: Μαύρα Μεσάνυχτα – Θέση 11. Αγαπημένη Πρωταγωνίστρια Κωμωδίας: Παναγιώτα Βλαντή (Συλβί) – Θέση 5. Τραγούδι που Έκλεψε την Παράσταση: Μαύρα Μεσάνυχτα (Μαρία Ιακώβου & Θηρίο) – Θέση 5. Αγαπημένος Πρωταγωνιστής Κωμωδίας: Στέλιος Μάινας (Θράσος) – Θέση 2. Το Πιο Αχτύπητο Δίδυμο: Βασίλης Ρίσβας-Μάκης Παπαδημητρίου (Λάζαρος-Ζαν Κλωντ) – Θέση 5. Αγαπημένη Κωμική Σειρά: Μαύρα Μεσάνυχτα – Θέση 4. Πιο Σέξυ Πρωταγωνίστρια: Παναγιώτα Βλαντή (Συλβί) – Θέση 1.

Επόμενη κωμική σειρά του αφιερώματος μας, οι αγαπημένοι μας Singles! Μείνετε συντονισμένοι!

Keywords
Αναζητήσεις
ταμαβρα διδιμα
Τυχαία Θέματα