Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 102 θυμάτων στο Μάτι – Δεν τους ξεχνάει κανείς

Δε θα τους ξεχάσει κανείς… Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (23/07) πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 102 θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη στον Νέο Βουτζά. Το μνημείο συμβολίζει τη φυγή των ανθρώπων, ενώ πίσω τους βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα. Βλέπετε, συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την πύρινη τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Συγγενείς και φίλοι των 102 θυμάτων άφησαν λίγα λουλούδια στο μνημείο.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος. Στο μεταξύ στις 20:30, στον ναυτικό όμιλο στο Μάτι, πραγμματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση.

Στις 19 του μήνα έγινε μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διαμαρτυρίες κατά την ομιλία Χατζηδάκη

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα στις εκδηλώσεις μνήμης για τους 102 νεκρούς στο Μάτι, δυο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το «lawandorder.gr», κατά την ομιλία του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, μερίδα των παρευρισκομένων εξέφρασαν με φωνές διαμαρτυρίας την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι δυο χρόνια μετά την τραγωδία ακόμα τα θύματα και οι συγγενείς τους περιμένουν δικαίωση.

Είναι αυτονόητο ότι η αγανάκτηση και η οργή ξεχειλίζουν, με τις τελευταίες αποκαλύψεις για τους χειρισμούς κατά τη διερεύνηση των αιτιών και αναζήτηση των υπευθύνων της τραγωδίας, να πολλαπλασιάζουν το θυμό και να τον στρέφουν συλλήβδην ενάντια στο πολιτικό σύστημα.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα