Τα αυστραλιανά ΜΜΕ για τη δολοφονία Μακρή: Το ποινικό παρελθόν και το συμβόλαιο θανάτου με πρώην συνέταιρο

Αυστραλιανά μέσα συνδέουν τη δολοφονία Μακρή με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στον κόσμο της νύχταςΆλλα μέσα μιλούν για τη σχέση του με πρώην συνέταιρό του και το συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του«Η ελληνική αστυνομία ψάχνει την απάντηση για την εν ψυχρώ εκτέλεση στην Αυστραλία»

Η δολοφονία του Γιάννη Μακρή στη Βούλα «ήταν η έβδομη φέτος στον υπόκοσμο της Αθήνας», γράφει η Daily Mail Australia, επισημαίνοντας ότι οι Αρχές

ερευνούν αν συνδέεται με τον «πόλεμο της νύχτας» και κατά πόσον κάποιος αλβανός εκτελεστής κρύβεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου. «Αλβανοί εκτελεστές ήταν υπεύθυνοι για συμβολαια θανάτου στην πόλη, χρησιμοποιώντας έως και τρία οχήματα για να διαφύγουν από τη χώρα», γράφει η εφημερίδα.

Η Sydney Morning Herald από τη μεριά της, αναφέρει ότι η εκτέλεση του 46χρονου ίσως να συνδέεται με τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και την εταιρεία security 24/7 Security Services, την οποία ερευνά η αστυνομία για να δει αν λειτουργούσε ως «βιτρίνα» για «ξέπλυμα» χρήματος, ή εκλήφθηκε ως απειλή από αντιπάλους του.

Το Αυστραλιανό σενάριο

Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο της Μελβούρνης, η ελληνική αστυνομία ερευνά και κατά πόσον το μυστικό της δολοφονίας του Μακρή σχετίζεται με το παρελθόν του στην Αυστραλία, -όπου είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών- και προσβλέπει μέσω της Interpol στη συνδρομή των αυστραλιανών αρχών, ζητώντας να της κοινοποιήσουν ό,τι στοιχεία διαθέτουν για τη ζωή και τη δράση του «Αυστραλού» στο Σίδνεϊ.

Το 2009, ο άλλοτε συνεταίρος του Μακρή και ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα στην αυστραλιανή «νύχτα» Φάντι Ιμπραχίμ είχε υπογράψει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του για ένα χρέος 1,4 εκατ. δολ.. Η αστυνομία του Σίδνεϊ είχε ανακαλύψει στο σπίτι ενός από τους υπόπτους ένα πιστόλι Colt, μία φωτογραφία του «Αυστραλού» και ένα χαρτί με τη διεύθυνση του σπιτιού του στο Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της ομογένειας, η πολυτελής ζωή του Μακρή στην Ελλάδα, είχε κινήσει το ενδιαφέρον της υπηρεσίας Ασφαλείας και Πληροφοριών της Aυστραλίας (Australian Security Intelligence Organisation – ASIO), αξιωματούχοι της οποίας «είχαν επισκεφθεί τον Απρίλιο του 2017 την Αθήνα αναζητώντας ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις στο όνομα του Μακρή. Στο πλαίσιο της έρευνας πρόκειται να αξιολογηθούν ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες για διασύνδεση του 46χρονου και με εταιρείες στοιχημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα