Συζήτηση στη Βουλή για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (LIVE)

Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια υγεία στο επίκεντρο κοινοβουλευτικής συζήτησης Στόχος είναι ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών

Ξεκίνησε στο Κοινοβούλιο η συζήτηση επί του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα πρωτοβάθμιας Υγείας.

Με το νομοσχέδιο διευρύνεται ο «δημόσιος χώρος» στην Υγεία και προδιαγράφεται ο επικουρικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα , στην κατεύθυνση πάντα της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού, της ισότητας στην πρόσβαση και της οικονομικής προστασίας ιδίως των πιο αδύνατων μελών της κοινωνίας.

Επίσης ανασυγκροτείται η Δημόσια

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα δημιουργούνται μεταξύ άλλων νέες αποκεντρωμένες δομές, περιφερειακές των Κέντρων Υγείας , οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), που απευθύνονται σε συγκεκριμένο πληθυσμό , στελεχώνονται από διεπιστημονική ομάδα υγείας, που περιλαμβάνει οικογενειακούς γιατρούς και παιδιάτρους, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνικό λειτουργό.

Στην ουσία σύμφωνα με το υπουργείο, συνιστούν μονάδες οικογενειακής ιατρικής με έμφαση στην προληπτική ιατρική, στη σχολική υγεία, στους εμβολιασμούς, στη διαχείριση των χρόνιων ασθενών, στη συνεχή και ολιστική φροντίδα του πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα