Πόσο θα κοστίσει η μεταγραφή του Νεϊμάρ – Γιατί χαρακτηρίζεται «πράξη βίας»

Η μετακίνηση και το σπάσιμο της ρήτρας του Νεϊμάρ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχήςΕκτός από τη ρήτρα υπολογίζονται τα έσοδα από το συμβόλαιο, τα μπόνους μεταγραφής και οι προμήθειες των μάνατζερ

Χρυσάφι απλώνει η Παρί Σεν Ζερμέν στα πόδια του βραζιλιάνου σταρ που περνάει τις τελευταίες του ώρες σαν παίκτης της Μπαρτσελόνα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σήμερα 2/8 το πρωί στους συμπαίκτες του.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μέχρι την Παρασκευή καθώς οι Παριζιάνοι είναι

έτοιμοι να πληρώσουν τη ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, πάντως η μεταγραφή μπορεί να φτάσει και τα 660 εκατ. ευρώ, αφού εκτός από την ρήτρα 222 εκατ. ευρώ, ο Νεϊμάρ αναμένεται να εισπράττει για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας 30 εκατ. ευρώ καθαρά, που με τους φόρους κοστίζει ανά έτος 61,2 εκατ ευρώ στην Παρί Σ.Ζ. Υπάρχει επίσης μπόνους μεταγραφής και προμήθειες μάνατζερ, που ανεβάζουν στα ύψη την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Τα εν λόγω ποσά, ωστόσο παρακάμπτουν το περίφημο Financial Fair Play, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως κερδίζει εκείνος που έχει περισσότερα χρήματα να δώσει.

Για αυτό τον λόγο η ιταλική εφημερίδα La Stampa αναφέρει πως η μετακίνηση αυτή και το σπάσιμο της ρήτρας, αποτελεί μια πραγματική πράξη βίας, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής, αρχή μιας άλλης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι μετά, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

«Θα είναι η ημέρα που η μεταγραφική αγορά θα χάσει και το τελευταίο (μικρό) στρώμα της αθωότητας που είχε απομείνει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Νεϊμάρ έφτασε στην Μπαρτσελόνα το 2013 αντί 51,7 εκατ. ευρώ, αν και αργότερα εκτιμήθηκε πως ήταν 100 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα λήγει το 2021, έχει 105 γκολ και 80 ασίστ σε 186 συμμετοχές με τους Καταλανούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα