Συστάσεις Τσιόδρα για μάσκες και ΜΜΜ – Τι είπε για το συνωστισμό σε πλατείες και παραλίες (video)

Την προσοχή των πολιτών κατά τη διαδικασία άρσης των μέτρων επέστησε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. «Είναι κρίσιμη αυτή η περίοδος, δεν έχει τελειώσει ακόμη η μάχη με τον ιό» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε κράτη που χαλάρωσαν οι περιορισμοί παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές τόσο για τη χρήση μάσκας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

όσο και για τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και παραλίες, με φόντο και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Αποφυγή στο πλαίσιο του δυνατού των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.Τήρηση των οδηγιών κατά τη χρήση των ΜΜΜ.Σωστή χρήση μάσκας. Η λάθος χρήση μάσκας κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Απαραίτητο το αντισηπτικό υγρό ή το μαντηλάκι για την υγιεινή των χεριών, αλλά και κάποιο σακουλάκι για την αποθήκευση της μάσκας μετά τη χρήση.Πολλή προσοχή στην υγιεινή των χεριών. Δεν χρειάζονται χειραψίες και αγκαλιές στον εργασιακό χώρο.Οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν άγνοια κινδύνου και υποτίμηση της προσπάθειας που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα.Αποφυγή επαφών με πάρα πολλά άτομα. Να περιοριστούν οι επαφές σε έναν στενό κύκλο.Η επιτήρηση της υγείας για συμπτώματα σχετικά με τον ιό να εξακολουθήσει να γίνεται.

Σε ποια φάση είναι η εύρεση θεραπείας για τον κορονοϊό

Ο κ. Τσιόδρας, ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προς την εύρεση θεραπείας για τον κορονοϊό. «Καμία από τις 4-5 θεραπείες που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αυτή τη στιγμή δεν σκοτώνει τον ιό. Όλες είτε τον περιορίζουν, είτε μειώνουν την επίδρασή του» σημείωσε επί του θέματος.

Τι είπε για το Remdesivir

Αναφορικά με το Remdesivir τόνισε ότι γίνεται χρήση του σε ασθενείς σε στάδιο πριν την διασωλήνωση. «Ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε ασθενείς που δεν είναι διασωληνωμένοι. Θα μπορούσε να δοθεί ακόμα σε ασθενείς που η αναπνοή τους στηρίζεται με άλλα, πλην του αναπνευστήρα, μέσα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας αυτής είναι ότι μειώνει η νοσηλεία σε 5 με 10 ημέρες. Η χρήση του φαρμάκου γίνεται μόνο σε νοσοκομεία και με συνεχή παρακολούθηση» δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Μια άλλη θεραπεία που ελέγχεται στο Χονγκ Κονγκ είχε επίσης θετικά αποτελέσματα. «Πάλι το σχήμα αφορά προσεκτική χορήγηση», όπως είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε σοβαρά ασθενείς. Αναμένουν περισσότερα αποτέλεσμα από άλλες μελέτες. Ακόμα μία θα αρχίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο σύντομα. Σχετικά με τα εμβόλια, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών».

Keywords
Τυχαία Θέματα