Συστάσεις EE και ΝΑΤΟ προς την Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης

«Είναι σημαντικό τώρα να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ«Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να απέχει από προκλητικές δηλώσεις», τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης, που έχει πάρει μέγεθος διπλωματικής κρίσης, ζήτησε από την Τουρκία ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά και ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο έντονος διάλογος βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατιών μας, όπως άλλωστε και ο αμοιβαίος σεβασμός».

«Θα

ενθάρρυνα όλους τους Συμμάχους να επιδείξουν αμοιβαίο σεβασμό, να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν μια μετρημένη προσέγγιση προκειμένου να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σοβαρή διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ της Τουρκίας από τη μία πλευρά και της Ολλανδίας από την άλλη.

«Προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων, την εκτόνωση των εντάσεων και την αποκλιμάκωση της κατάστασης, είναι σημαντικό τώρα να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν», τόνισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

#BREAKING NATO chief urges Turkey, allies to ‘de-escalate’ tensions

AFP news agency (@AFP) 13 Μαρτίου 2017

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου της Κομισιόν, ο οποίος δήλωσε ότι «η ΕΕ καλεί την Τουρκία να απέχει από προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα