«Είμαι αθώος για τον φόνο της Ντανιέλας»

Ανώμοτη δήλωση στην οποία ισχυρίζεται ότι είναι αθώος στην υπόθεση φόνου της Daniela Rosca από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015, ανέγνωσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Αλεξάνδρου.

Μετά την ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου, ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου ανέγνωσε σήμερα ανώμοτη δήλωση στην οποία ισχυρίστηκε ότι «είμαι αθώος για όλα τα αδικήματα που με κατηγορούν»

και ότι «δεν έχω καμία σχέση ούτε με το θάνατο, ούτε με τη διάρρηξη του διαμερίσματος της Daniela Rosca».

Πρόσθεσε πως «ο Plamen Pelov είπε πολλά ψέματα στο Δικαστήριο, φορτώνοντας μου πράξεις που δεν έκαμα για να ελαφρύνει τη θέση του και να έχει μειωμένη ποινή για αυτά που ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έκαμε».

Αφού ανέφερε ότι γνώριζε τον Pelov από το γυμναστήριο όπου πήγαιναν και οι δύο, ο κατηγορούμενος σημείωσε πως δούλεψε κοντά του για να ξεφορτώσει κοντέινερ 3–4 φορές και συνολικά πληρώθηκε γύρω στα 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αλεξάνδρου, όταν ανέφερε στον Pelov ότι έγινε κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών από το σπίτι των γονιών του και ότι υποψιαζόταν την Daniela, ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει να μάθουν εάν η κοπέλα ήταν αυτή που έκανε την κλοπή.

Στην ανώμοτη δήλωση του ο κατηγορούμενος ανέφερε ακόμα ότι ήταν ιδέα του Pelov να τοποθετηθεί GPS στο αυτοκίνητο της Daniela, το οποίο και έμεινε για περίπου 8 – 10 μέρες και σημείωσε πως όταν αντιλήφθηκε πως δεν υπήρχε αποτέλεσμα από τις παρακολουθήσεις του είπε να το αφαιρέσει.

Σημείωσε επίσης ότι από την ημέρα που ο Pelov έβγαλε το GPS από το αυτοκίνητο της κοπέλας δεν ασχολήθηκε ξανά με το θέμα της παρακολούθησης της, ούτε και είχε άλλες συζητήσεις με τον Βούλγαρο ο οποίος με τη σειρά του δεν του ανέφερε ποτέ ότι συνέχισε να παρακολουθεί τη Daniela.

Σύμφωνα με τον Αλεξάνδρου, από τα μέσα Οκτωβρίου 2015 και μετά δεν είχε καμιά επαφή με τον Pelov ούτε συναντήθηκε μαζί του ούτε και είχε καμία τηλεφωνική επικοινωνία. «Ο Plamen λέει ψέματα όταν λέει ότι εγώ τον πίεζα είτε να μπει στο διαμέρισμα είτε να κλέψει τη Daniela», είπε και σημείωσε πως όταν έμαθε ότι η Daniela βρέθηκε νεκρή, ο Bούλγαρος τοΝ διαβεβαίωσε τηλεφωνικώς πως «ούτε άκουσε για το φόνο, ούτε ξέρει κάτι».

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε στην ανώμοτη δήλωση του ότι «δεν έχω καμία σχέση με ό,τι έκανε o Plamen μετά που του είπα και έβγαλε το GPS από το αυτοκίνητο της Daniela. Ότι λέει για να με μπλέξει στην υπόθεση είναι ψέματα, μετά τα μέσα του Οκτώβρη δεν είχα καμία συνάντηση ή συνομιλία με τον Plamen. Είμαι αθώος».

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 ως ημερομηνία για τελικές αγορεύσεις των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου, 27 χρόνων, από τα Λιβάδεια, είναι ύποπτος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Σημειώνεται ότι ο Plamen Pelov, 32 χρόνων, από τη Βουλγαρία κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, με τον επίσης Βούλγαρο Daniel Slavchev 30 χρόνων, εκτίουν, ο μεν πρώτος ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο δεύτερος ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα