Σύψας για κορονοϊό: Μέτρα ακόμα και αύριο αν χρειαστεί – Πώς θα γίνει το lockdown (video)

Μέτρα ακόμα και… αύριο προανήγγειλε ο Νικόλαος Σύψας σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από την Επιτροπή Ειδικών και την κυβέρνηση, μιλώντας την Τετάρτη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία «προοιωνίζουν θύελλα», ενώ ζήτησε για ακόμα μία φορά από τους πολίτες να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, τα οποία θα φανεί κατά πόσο θα αποδώσουν μέσα στο επόμενο

δεκαήμερο.

«Ακόμη και αύριο, όμως, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούρια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις», τόνισε ο κ. Σύψας και ζήτησε από τον κόσμο να φορά μάσκα, να πλένει τα χέρια του και να αποφεύγει τον συνωστισμό.

«Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ… Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σύψας αναφέρθηκε εκ νέου στο ενδεχόμενο του lockdown και στο πως αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί, κάτι για το οποίο είχε μιλήσει και χθες

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι οριζόντιο ή αν είναι τεχνικά δυνατό να γίνει απομόνωση ενός δήμου στην Αττική. Το κέντρο είναι το μεγάλο μας πρόβλημα γιατί είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης.

Το αν μπορεί να γίνει τοπικό lockdown συζητείται με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν δεν μπορεί να γίνει, τότε το ενδεχόμενο lockdown θα γίνει οριζόντια, σε όλη την Αττική.

Δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Αν αποδώσουν τα μέτρα, δεν θα υπάρξει lockdown».

Έκκληση Πέτσα: Τηρήστε τα μέτρα στην Αττική

«Δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ από τα εργαλεία μας ένα τοπικό lockdown, το κάναμε όπου χρειάστηκε. Πάντα έχουμε στη φαρέτρα μας αυτό το εργαλείο για να περιορίσουμε τα κρούσματα. το πρόβλημα πολύ μεγάλο συνεργείο στο Δήμο Αθηναίων, εξετάζουμε το πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για να ελέγξουμε τα κρούσματα, εάν αυτό δεν είναι εφικτό δεν αποκλείεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα, ακόμα δεν είμαστε εκεί αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα φτάσουμε και εκεί».

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας και αυτός είναι ο λόγος που δίνονται έξτρα ΜΕΘ.

Όπως είπε σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη μία ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr όπου κάθε πολίτης θα βάζει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να ξέρει τι μέτρα ισχύουν στην περιοχή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα