Σύψας: Είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown – Πώς το σχεδιάζουν Επιτροπή Ειδικών και κυβέρνηση (video)

Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας βρισκόμαστε και πάλι, όπως παραδέχθηκε ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση», εξήγησε το μέλος της Επιτροπής Ειδικών που συνέστησε στους πολίτες να μην έχουν πανικό. «Χρειάζεται απλώς σωστή ενημέρωση».

Αν και όπως είπε δεν ανησυχεί για τα κρούσματα του

τελευταίου 24ωρου μια και από τα 453 τα 184 είναι γνωστή συρροή από μετανάστες, ανέφερε ότι «πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά».

Κι επειδή ακούμε lockdown αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς σκέφτονται οι ειδικοί, ο κ. Σύψας εξήγησε τι έχει πέσει στο τραπέζι.

«Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για δύο βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία. Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα. Αλίμονο αν μπούμε Οκτώβρη και Νοέμβρη με αυτή την κατάσταση».

Μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιστρέψουν και τα SMS στο 13033.

Keywords
Τυχαία Θέματα