Συνετρίβη βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε πτήση επίδειξης στις ΗΠΑ – Επτά νεκροί (video)

Ένα βομβαρδιστικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με 13 επιβαίνοντες συνετρίβη χθες, Τετάρτη, σε αεροδρόμιο στην Πολιτεία Κονέτικατ, στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλέστηκαν τοπικά ΜΜΕ.

Το αεροσκάφος, που διαχειριζόταν το ίδρυμα Collings, μετέφερε 13 ανθρώπους, δέκα επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος, διευκρίνισε ο Τζέιμς Ροβέλα, αξιωματούχος

των πολιτειακών αρχών στο Κονέτικατ αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια.

Το βομβαρδιστικό χτύπησε πέρα από το υπόστεγο και δεξαμενές με υγρό αποπάγωσης στο αεροδρόμιο. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει σαφή τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε απόσπασμα επικοινωνίας μεταξύ του πιλότου του παλιού βομβαρδιστικού και του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου, που μεταφόρτωσαν στους ιστοτόπους τους τοπικά ΜΜΕ, ακούγεται ο χειριστής να ζητεί λίγη ώρα μετά την απογείωση άδεια να επιστρέψει επειγόντως λόγω «κάποιου προβλήματος» στις μηχανές του.

PLANE CRASH: Video shows smoke billowing and flames spewing after a World War II-era bomber plane crashed just outside Bradley International Airport north of Hartford, Connecticut. https://t.co/qLODCXC2Ly pic.twitter.com/pHPz662tiM

— ABC11 EyewitnessNews (@ABC11_WTVD) October 2, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα