Συνεργασία Δανέλλη – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει κοινή ερώτηση στη Βουλή

Την κοινή πορεία μετά την παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εγκαινίασε ο Σπύρος Δανέλλης με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διαγραφή του τελευταίου από το ΠΟΤΑΜΙ.

Ο κ.Δανέλλης δεν έχει προσχωρήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει συνέργειές τους σε ζητήματα στα οποία συμφωνούν, όπως η επέκταση της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη,

την οποία ζητά ο ίδιος με 6 κρητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ερώτησης που κατέθεσαν από κοινού στον Υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη.

Την ερώτηση, με την οποία καλούν τον Υπουργό Ναυτιλίας να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται να επεκτείνει το μέτρο εντός του έτους στην Κρήτη και με ποιο χρονοδιάγραμμα, συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Μπαλωμενάκης και ο ανεξάρτητος Σπύρος Δανέλλης.

Με την ερώτησή τους, οι εφτά βουλευτές, επισημαίνουν ότι το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας, που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τη Συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε κι αφού «καρφώνουν» τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι επί 40 χρόνια οι προεκλογικές τους υποσχέσεις για την εφαρμογή τους παρέμεναν κενό γράμμα και μνημονεύουν την εφαρμογή του από την σημερινή κυβέρνηση εν μέσω δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής, ζητούν την επέκτασή του στην Κρήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα