Συνελήφθη ο «τοξoβόλος του Συντάγματος» – Bαρύς οπλισμός στην κατοχή του (video)

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, συνελήφθη  ένας άντρας, γνωστός με το όνομα «τοξοβόλος του Συντάγματος». Ο άνδρας ήταν δραπέτης κι αναζητείτο από το περασμένο καλοκαίρι, όπου είχε αποδράσει τις φυλακές Τίρυνθας.

Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν και δύο γυναίκες, μία 28χρονη και μία 26 χρονη. Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο

προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Στα χέρια των Αρχών έπεσε και η Κ.Α., η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε σχέσεις με την Πόλα Ρούπα και είχε συλληφθεί μαζί της στην τελευταία επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη. Και αυτή αναζητείτο από την αντιτρομοκρατική, καθώς ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικαστήριο, σταμάτησε να παρίσταται, να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα κι έκτοτε κρυβόταν. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο «γνωστοί» συλληφθέντες προέρχονται από τελείως διαφορετικές ομάδες και η αντιτρομοκρατική ψάχνει να βρει το κοινό σημείο επαφής τους.

Τι οπλισμός βρέθηκε στην κατοχή τους 

Οι συλληφθέντες αναφέρεται ότι κυκλοφορούσαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Ετοίμαζαν χτύπημα εκτιμά η αστυνομία

Από τις παρακολουθήσεις της Αντιτρομοκρατικής, καθώς ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” ήταν πολύ καιρό στο… στόχαστρό τους, προέκυψε πως ο Μιχαηλίδης και η 26χρονη φίλη του είχαν κάνει πολλά ταξίδια σε περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας και εκτιμάται πως ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί, επίσης, ότι δεν υπήρχε κάποια γιάφκα με τη στενή έννοια του όρου, κάποιο διαμέρισμα ή κάποιο σπίτι δηλαδή, αλλά μια «κινούμενη» γιάφκα, το κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο και τους έπιασαν.

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος»

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον νεαρό από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Τότε, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σχετικά με το τόξο όταν ρωτήθηκε, εκείνος υποστήριξε πως ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τόνισε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για συμβολικούς λόγους.

Πηγή: Συνελήφθη ο «τοξoβόλος του Συντάγματος» – Bαρύς οπλισμός στην κατοχή του (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα