"Φυγή προς τα εμπρός και όχι εσωστρέφεια" ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τετάρτη, ζητώντας «φυγή προς τα εμπρός και τέλος στην εσωστρέφεια» που επικρατεί το τελευταίο –μεγάλο- διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη διαπάλη και την τυφλή σύγκρουση που παρατηρείται στην πορεία

προς το Συνέδριο μεταξύ κάποιων κορυφαίων στελεχών στην Κουμουνδούρου, αλλά και για τον τρόπο που λειτουργούν οι τάσεις, που πολλές φορές μετατρέπονται ακόμα και σε προσωπικούς μηχανισμούς στην προσπάθεια νομής της μικροκομματικής εξουσίας. Οι πληροφορίες, μάλιστα, των «Παιχνιδιών Εξουσίας’ επιμένουν πως αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος από τη συμπεριφορά της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης, αναζητώντας τη λύση στη φυγή προς τα εμπρός.

Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ερώτημα του συμβουλευτικού δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Απριλίου, καθώς άλλα στελέχη να προτείνουν ότι θα πρέπει να αφορά το όνομα του κόμματος και άλλα, μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας της ΚΠΕ Πάνος Σκουρλέτης, πολιτικά επίδικα, όπως πχ οι εξορύξεις ή οι σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

Είναι φανερό πως το ερώτημα που θα τεθεί θα πρέπει να προσελκύσει μέλη και φίλους του κόμματος στην ψηφοφορία και να είναι και πραγματικό επίδικο, που να πείθει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και αλλάζει και καθίσταται σοβαρό κόμμα, που οι πολίτες θα μπορεί να το δουν αργά αλλά σταθερά ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Τα δε δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί σ με κάλπες, όσο και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του κόμματος, με στόχο την προσέλκυση νέων μελών, αλλά και τη δημιουργία εκ νέου μιας δυναμικής που έχει ατονήσει τελευταία.

Ως γνωστόν, ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον προτείνει η Πολιτική Γραμματεία, προβλέπει τα εξής:

- Την διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

- Την διεξαγωγή του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου.

- Την διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων μέχρι το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.

- Την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

- Την διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στις 5-6 Απριλίου. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

- Οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το συνέδριο θα διεξαχθεί 14 – 17 Μαΐου.

- Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-4 Μαΐου.

Την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο.

Αποφασίστηκε τέλος ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα