Συνελήφθη 41χρονος στην Καλαμάτα για εμπρησμούς σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Σε σύλληψη ενός άνδρα 41 ετών προέβησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. Ο συγκεκριμένος θεωρείται υπαίτιος για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 41χρονος κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στον Άγιο Ευθύμιο Μεσσηνίας, τον Αύγουστο του 2015, και στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας, τον Σεπτέμβριο του 2018,

αλλά και για τρεις ακόμη πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (10/07) στην περιοχή Άργιλος στην Καλαμάτα, καθώς και στις περιοχές Γιανναίων και Ποταμίας του δήμου Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία. O 41χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

****

Στη σύλληψη δώδεκα παράτυπων μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Διαλογής, με τη συμμετοχή κλιμακίων της Διεύθυνσης Υγιεινής, του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν συνολικά 56 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δώδεκα αλλοδαποί, καθώς προέκυψε ότι διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη «φάκα» των αστυνομικών του Ναυπλίου

Συνελήφθη στο Ναύπλιο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, 40χρονος αλλοδαπός. Σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα