Συνεδριάζει σήμερα η Προανακριτική για τη Novartis – Αποφασίζει τις αρμοδιότητές της

Η τρίτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο της NovartisΜυστικές οι συνεδριάσειςΑναμένεται να αποφασίσει αν έχει αρμοδιότητα ως όργανο να εξετάσει το κατηγορητήριο

Σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση της Προανακριτικής για τη Novartis, σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές της ως όργανο να εξετάσει το κατηγορητήριο ή να αναπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ,

Νίκος Παρασκευόπουλος, είπε ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί ενώ το αδίκημα της νομιμοποίησης χρημάτων από εγκληματικές δραστηριότητες πρέπει να ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη. Ως προς τα αδικήματα της δωροληψίας – δωροδοκίας, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι πρέπει να διασαφηνιστεί αν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής να τα διερευνήσει.

Η ΝΔ και η ΔΗΣΥ, δια των εισηγητών τους, Μάκη Βορίδη και Θεόδωρου Παπαθεωδόρου, ανέφεραν ότι πρέπει να υπάρξει έρευνα επί της ουσίας. Ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) διατύπωσε την άποψη ότι η διαπίστωση των αδικημάτων προϋποθέτει την κατάθεση μαρτύρων και ότι δεν είναι δυνατόν να προδικάζουμε ότι αδικήματα έχουν παραγραφεί, χωρίς να γνωρίζουμε προηγουμένως αν έχουν τελεστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα