Συνεχίζονται οι μάχες στην Ιντλίμπ: Νεκροί εννιά μαχητές του συριακού καθεστώτος (video)

Εννέα μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, την επαρχία που η Δαμασκός επιχειρεί να ανακτήσει από τζιχαντιστές και αντάρτες, με τη στήριξη της Ρωσίας. Την ώρα που η Μόσχα φέρεται να είναι σε επαφές με την Άγκυρα για να σταματήσει το «λουτρό αίματος».

Αντάρτες που έχουν τη στήριξη της Τουρκίας κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Ναϊράμπ, νοτιοανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, ενώ το τουρκικό πυροβολικό σκότωσε εννέα μαχητές των καθεστωτικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με το Συριακό

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

A new Turkish army convoy (TSK) entered reportedly Idlib in Syria. pic.twitter.com/kdEciRfzvR

— Ali Özkök (@Ozkok_A) February 24, 2020


Συνολικά 94 μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα σε διάφορα μέτωπα στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με την μκο. Ανάμεσά τους, 41 μαχητές που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς και 53 τζιχαντιστές και αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, το Παρατηρητήριο είχε αναφέρει τους θανάτους πέντε αμάχων που σκοτώθηκαν στην περιοχή Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα της επαρχίας, όπου οι συγκρούσεις κυρίως επικεντρώνονται στα δυτικά της μεγάλης πόλης της Μάαρετ αλ Νουμάν.

BM rakamların göre 1 Aralık 2019'dan bu yana Suriye rejimi ve Rusya bombardımanları sebebiyle 948.000 kişi yerinden edildi.

% 52'isi kadın
% 29'u erkek
% %19 çocuk pic.twitter.com/1CzmIFldx2

— Rusya Araştırmaları Enstitüsü (@rusencenter) February 24, 2020


Οι δυνάμεις του καθεστώτος προωθούνται νότια του αυτοκινητόδρομου Μ4, που συνδέει τη μεγάλη πόλη του Χαλεπιού με την παράκτια επαρχία Λατάκια, δύο προπύργια εξουσίας του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μκο Ραμί Αμπτέλ Ραχμάν.

Ο τελικός στόχος είναι να ξανακερδίσει τον έλεγχο των τμημάτων αυτού του αυτοκινητόδρομου που διασχίζει το Ιντλίμπ, που σήμερα τελούν υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών και ανταρτών, σύμφωνα με τον Ραχμάν.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν προωθηθεί κατακτώντας 10 τοποθεσίες και χωριά», νότια του Μ4, είπε.

#SNA #NLF releases photoset of scenes showing pre-assault bombardment of #Nayrab #Idlib #Syria pic.twitter.com/H5pgRptxAJ

— Chaos is the new normal (@TheNewNormal19) February 24, 2020


«Μονάδες του συριακού στρατού συνεχίζουν να προωθούνται στο νότιο Ιντλίμπ», επιβεβαίωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, αναφέροντας την κατάκτηση την Κυριακή και τη Δευτέρα (24/02) τουλάχιστον επτά χωριών και τοποθεσιών.

#SIRIA Continúan los combates entre las fuerzas de Assad y las milicias opositoras -respaldadas por Turquía- en #Idlib.

Rebeldes del FNL destruyen con un ATGM dos vehículos militares del #SAA que transportaban artillería pesada (@Kyruer)
pic.twitter.com/4Fd0gpTP7I

— eSPAINews (@eSPAINews) February 24, 2020

115. Intense footage shows moment #Syria|n rebels clashed with Russia & Iran-backed Assad loyalists to capture Nayrab town while Russian planes tried to stop the rebel advance.pic.twitter.com/B0ujWZB1CP

— Wyvern (@WyvernReports) February 24, 2020

#Ankara stands opposite to #Moscow in #Syria's northwestern #Idlib province , but … what about #Russian tourists, Russian #nuclear power station, Russian gas, fruit and vegetable export and more…

is #Turkey really ready for an #economic war with #Russia ? pic.twitter.com/PVBzTchnd2

— Tamer Yazar (@tameryazar) February 24, 2020

Erdogan, Putin, Merkel and Macron to Meet March 5 on Idlib… https://t.co/jnrvj5oNJZ pic.twitter.com/QYaxEhUKzb

— Hagaag (@hagaag1) February 24, 2020


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Συνεχίζονται οι μάχες στην Ιντλίμπ: Νεκροί εννιά μαχητές του συριακού καθεστώτος (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα