Novartis: Μαραθώνια εξέταση του "Μάξιμου Σαράφη"

Για περισσότερες από 8 ώρες εξετάστηκε τη Δευτέρα από την προανακριτική ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Η εξέτασή του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Οι πληροφορίες για την κατάθεση του "Σαράφη" ήταν αντικρούμενες, καθώς σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε πως δεν γνωρίζει κανέναν πολιτικό που να πήρε χρήματα, και πως όσα είχε καταθέσει απλώς ήταν μεταφορά φημών που άκουσε.

Ωστόσο, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για "ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου

μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη".

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι "ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος με την ονομασία Μάξιμος Σαράφης δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες επιβεβαιώνοντας «όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς», σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής.

Έδωσε στοιχεία σχετικά με:

- το πως είχε στηθεί το σκάνδαλο.

- Για τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό, γνωστού και ως «Ιερό δισκοπότηρο»

- για όλες τις εταιρείες πλυντήριο εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και πως γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών

- Είπε ότι ο Φρουζής είχε σχέσεις με τους υπουργούς Λοβέρδο και Γεωργιάδη και μίλησε για δωροδοκία τους.

- Ανέφερε ότι δωροδοκήθηκε ο τότε υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ο κ. Παπαδημητρίου του KEEΛΠNO, για τα εμβόλια και τον μοριακό έλεγχο HIV.

- Είπε ότι ο Φρουζής παραδεχόταν τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, κρατικών αξιωματούχων και γιατρών.

-Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε όσα είχε καταθέσει για τον ρόλο των Μανιαδάκη και Βουλκίδου, μίλησε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών, καθώς και για τον έλεγχο των ΜΜΕ προκειμένου να δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα και να μπαίνουν τα καινούρια φάρμακα της εταιρείας στην αγορά.

-Ανέφερε ότι δεν του ασκήθηκε καμία πίεση για να καταθέσει

-Είπε ότι οι δωροδοκίες ήταν στο πρόγραμμα της εταιρείας για να επηρεάζονται οι κρατικοί παράγοντες και οι υπουργοί ώστε να εκδίδουν αποφάσεις προς όφελος της Novartis.

-Επίσης, ανέφερε ότι υπήρχε πρόγραμμα επηρεασμού των δημοσιογράφων και ΜΜΕ για να διαμορφώνουν το κλίμα και να επηρεάζουν τους κρατικούς αξιωματούχους και τους υπουργούς".

Το μεσημέρι της Τρίτης, αναμένεται να εξεταστεί, η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία "Αικατερίνη Κελέση".

Keywords
Τυχαία Θέματα