Τραγωδία δίχως τέλος: Στους 20 οι νεκροί στη Μάνδρα – 955 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης

Ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε την Κυριακή στον τραγικό απολογισμόΣτις 1154 οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές955 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης

Είκοσι νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική, τα επακόλουθα της οποίας πλήττουν και θα πλήττουν για πολύ ακόμα καιρό τις περιοχές, με τις έρευνες να συνεχίζονται αδιάκοπα ακόμη και τις βραδινές ώρες, προκειμένου να βρεθούν οι άνθρωποι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Η τελευταία σορός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από τους άνδρες της ΕΜΑΚ

κάτω από μπάζα κοντά σε μία αποθήκη.

Νέα βροχόπτωση φούσκωσε τους χειμάρρους

Οι κάτοικοι της Μάνδρας βρίσκονται στο έλεος της βροχής. Τα συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στην περιοχή το μεσημέρι, όταν και ξέσπασε νέα μπόρα, ενημέρωσαν τη δήμαρχο ότι οι χείμαρροι φουσκώνουν ξανά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Τα συνεργεία της ΕΜΑΚ έδωσαν, μάλιστα, εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές που υπάρχει λάσπη και να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα σημεία.

Δείτε επίσης: Πού μπορούν απευθύνονται οι πληγέντες από τις πλημμύρες για σίτιση και στέγαση – Ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής

Τεράστιες είναι και οι καταστροφές με 644 – από τα 770 ελεγμένα – κτίρια των περιοχών που επλήγησαν να χρήζουν αποζημίωσης, σύμφωνα με το υπ. Εργασίας.

Στις 1154 οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Στις 1154 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

-Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Δείτε επίσης: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μπάμπη Δημητρόπουλου που έχασε τη ζωή του στις φονικές πλημμύρες

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους

Το πρωί της Παρασκευής προστέθηκαν στους αγνοούμενους ακόμη δύο άνδρες, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από τη στιγμή που το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» την περιοχή της Μάνδρας.

Δείτε επίσης: Οι πεσόντες των καιρών (εικόνες)

Δείτε επίσης: Θρήνος στη Δ. Αττική: Καταστράφηκαν 441 σπίτια – Έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους (video)

Την Πέμπτη, εντοπίστηκαν σώοι δύο άνθρωποι, ένας άνδρας 67 ετών, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς, ο οποίος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο δεύτερος αγνοούμενος που εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος.

Δείτε επίσης: Η Πυροσβεστική δέχθηκε 984 κλήσεις σε Νέα Πέραμο, Μέγαρα και Μάνδρα

Keywords
Τυχαία Θέματα