Συνεχίζονται οι απολογίες του κυκλώματος «Ριχάρδος» – Τέσσερις οι προφυλακιστέοι

Ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης αναμένεται να απολογηθούν ακόμη 18 άτομαΟι απολογίες αναμένεται να ειναι μαραθώνιεςΤην Κυριακή απολογείται ο ΡιχάρδοςΟ Τούρκος φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος οδηγήθηκε την Παρασκευή στη φυλακήΕλεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν άλλοι 12 κατηγορούμενοΟι βαριές κατηγορίες

Συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σήμερα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης αναμένεται να απολογηθούν ακόμη 18 άτομα, τα οποία ήδη έχουν μεταχθεί

στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Την Κυριακή απολογείται ο Ριχάρδος

Οι απολογίες αναμένεται να ειναι μαραθώνιες, ενώ και αύριο, Κυριακή. έχει προγραμματιστεί να προσέλθουν και άλλοι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος.

Σημειώνεται ότι ο ενεχυροδανειστής ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή στις 10:30.

Τέσσερις οι προφυλακιστέοι

Ο Τούρκος συριακής καταγωγής, φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος, είναι ο ένας από τους τέσσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι οδηγήθηκαν στις φυλακές την Παρασκευή.

Ο Τούρκος σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα και ισχυρίστηκε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα στην Πατησίων και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδερφος του πρώτου.

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν άλλοι 12 κατηγορούμενοι οι οποίοι εμφανίζονται από τις αρχές να είχαν περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση.

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες τα μέλη του κυκλώματος

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τέσσερα κακουργήματα, οι θεωρούμενοι ως μέλη των δύο κυκλωμάτων που εξήγαγαν παράνομα χρυσό σε τρίτη χώρα, καλούνται να διατυπώσουν τη θέση τους για όσα τους καταλογίζονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση των δράσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι, κατηγορίες που, ανά περίπτωση, απαγγέλθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας.

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, παράβασης του νόμου περί όπλων, αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα