Συνεχίζεται η έρευνα για τις πυρκαγιές – Στον εισαγγελέα καταθέτουν εμπλεκόμενοι φορείς

Ήδη έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρεςΤην Τετάρτη εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού ΣώματοςΣτα χέρια της εισαγγελίας η λίστα με τους 92 νεκρούς

Συνεχίζεται για ακόμη μια ημέρα με γοργούς ρυθμούς η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, που στέρησε τη ζωή σε 92 ανθρώπους στο Μάτι.

Στον εισαγγελέα καλούνται να καταθέσουν στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ ήδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες.

Την Τετάρτη εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά τον χρόνο της φονικής πυρκαγιάς, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά

οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της από τη στιγμή που ξέσπασε η μοιραία πυρκαγιά την 23η Ιουλίου.

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των 92 νεκρών

Σημειώνεται ότι στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορούν να απευθύνονται πλέον όσοι θέλουν να λάβουν γνώση του καταλόγου με τα ονόματα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Στα χέρια της εισαγγελίας η λίστα με τους 92 νεκρούς

Παράλληλα, η λίστα με τους 92 νεκρούς διαβιβάστηκε χθες, Τετάρτη, από την ιατροδικαστική υπηρεσία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ειδικότερα, η λίστα διαβιβάστηκε με σκοπό να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά πρόσωπα των επιζώντων από τις φονικές πυρκαγιές. Άλλωστε, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ο δεύτερος κύκλος μαρτύρων, με τους συγγενείς των θυμάτων.

Οι συγγενείς θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα