Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο Γιακουμάκη με καταθέσεις μαρτύρων – «κλειδιά»

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται την Τετάρτη 10 Απριλίου η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Το «παρών» στο δικαστήριο αναμένεται να δώσουν οι δύο βασικοί μάρτυρες καθώς ο εισαγγελέας διέταξε ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η μαρτυρία πρώην φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατήγγειλε τα βασανιστήρια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο εν λόγω

φοιτητής ήταν επίσης και βασικός μάρτυρας στη δίκη του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσω του δικηγόρου τους, Βαγγέλη Μπούκα, απηύθηναν έκκληση στους φοιτητές να μιλήσουν για τα βασανιστήρια σε βάρος του νεαρού.

Ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, συγκλόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. «Εγώ έχασα τον γιο μου και δεν ξέρω γιατί τον έχασα. Αυτό θέλω να μάθω», είπε και συνέχισε: «Ο Βαγγέλης μου ήρθε σε ένα μαγαζί με ανήθικους. Μας απέκρυψαν πράγματα από τη Σχολή. Θέλω να μάθω γιατί έχασα το παιδί μου. Μου μίλησαν για φιλίες, για αξιοπρέπεια. Ο Βαγγέλης μου τους συμπατριώτες του τους λογάριαζε γιατί έτσι έχουμε μάθει εμείς οι Κρητικοί. Από πότε ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και η ευγένεια λογίζονται ως μειονεκτήματα; Το παιδί μου αυτές τις αξίες είχε. Ένιωθε ντροπή να πει ότι τον προσβάλλουν οι άλλοι, γιατί ήταν Κρητικός. Εγώ νόμιζα ότι όλοι αυτοί ήταν δίπλα του, ένιωθα ότι ήταν πατριώτες. Όταν έμαθα τι περνούσε το παιδί μου από Κρητικούς, πίστεψα ότι είμαι από άλλον πλανήτη, όχι από την Κρήτη. Δεν έχουν τέτοια συμπεριφορά οι Κρητικοί. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτά τα παιδιά καθημερινά βασάνιζαν το παιδί μου», κατέθεσε ο κ. Γιακουμάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα