Επιμένει στην ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κέρδισε στις δημοτικές εκλογές στις μεγαλύτερες πόλεις της ΤουρκίαςΗ νίκη του υποψηφίου του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας του κυβερνώντος AKP«Η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία μπορεί να επισπευστεί», τόνισε παράλληλα ο τούρκος πρόεδρος

Στην ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν, επιμένει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Sabah».

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση) κέρδισε στις δημοτικές εκλογές στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης -με οριακή διαφορά- της Κωνσταντινούπολης.

Η νίκη του υποψηφίου του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία μπορεί να επισπευστεί»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην παράδοση συστοιχιών του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η οποία ενδέχεται να επισπευστεί και να γίνει νωρίτερα από τον Ιούλιο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία που έκλεισε η Άγκυρα με τη Μόσχα για την αγορά του ρωσικού συστήματος έχει αναζωπυρώσει την ένταση στη σχέση της με τον Ουάσινγκτον.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα