Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του τουρίστα στον Λαγανά – Προβολή των σκηνών του φόνου ζητά η οικογένεια

Με την κατάθεση του Phil Henderson, πατέρα του 22χρονου, συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη για τη δολοφονία του άτυχου νεαρού Αμερικανού που συνέβη τον Ιούλιο του 2017 στο Λαγάνα.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας , ωστόσο η πρώτη ημέρα αναλώθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα που αφορούσαν την εξέταση των ενστάσεων.

Στο ραδιόφωνο του -Ε- μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Ανδρέας

Πάτσης, ο οποίος τόνισε την σημασία που θα έχει στην εξέλιξη της υπόθεσης η προβολή και των τριών βίντεο που αποτυπώνουν καρέ καρέ το επεισόδιο που έλαβε χώρα μέσα και έξω από το μπαρ στο οποίο διασκέδαζε το θύμα με την παρέα του.

«Η δίκη ουσιαστικά ξεκινά σήμερα με την κατάθεση του πατέρα. Έχουμε καταθέσει ένα αίτημα που αναμένεται να γίνει αποδεκτό και ζητάμε να προβληθούν στο Δικαστήριο και τους ενόρκους όλα τα βίντεο. Καταλαβαίνω τους συναδέλφους δικηγόρους και το γεγονός ότι πρέπει να υπερασπιστούν τους πελάτες τους, αλλά αιφνιδιαστήκαμε την πρώτη ημέρα της Δίκης και μπερδευτήκαμε για το αν κάποιος σκότωσε τον Bakari ή όχι. Όλοι οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Τα βίντεο και οι αυτόπτες μάρτυρες πιστεύουμε πως θα φωτίσουν όλες τις πλευρές αυτού του γεγονότος» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως μια από τους μάρτυρες, η νεαρή Σέρβα που ήταν και η πρώτη που κατέθεσε για το συμβάν, δεν παρουσιάστηκε στη δίκη».

«Θα είναι μια μακρά δίκη για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Δικογραφίας είναι το βίντεο, το οποίο άλλωστε βοήθησε και τις αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν τους δράστες και το βαθμό της εμπλοκής του κάθε ενός.

Τέλος, για μια ακόμη φορά σημείωσε πως πρόθεση της οικογένεια είναι να μην ζητήσει αποζημίωση αλλά να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για μια πολύ φτωχή οικογένεια και αν δεν συνέδραμε η Αμερικανική Πρεσβεία, δε θα μπορούσαν να έρθουν καν στην Ελλάδα για τη δίκη Εγώ σαν πολιτική αγωγή ανέλαβα χωρίς αμοιβή κατά παράκληση της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής, Πάραυτα δεν διατύπωσαν πρόθεση να διεκδικήσουν αποζημίωση και το μόνο που ζητούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Πάτσης.

Πηγή: imerazante.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα