Συνεχίστηκε η δίκη του λέκτορα που δολοφόνησε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της

Συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη για δεύτερη ημέρα η δίκη του 45χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με αρσενικό την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ που δολοφόνησε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ,

Νίκος Ράικος, εξεταζόμενος ως πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τις διωκτικές Αρχές.

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του, απέδωσε τους δύο θανάτους σε εγκληματική ενέργεια. «Κάτι άλλο δεν μπορεί να έχει συμβεί» ανέφερε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ατυχήματος. Ο ίδιος κατέθεσε ότι η χορήγηση του αρσενικού δεν ήταν τυχαία ή συμπτωματική, αποδίδοντας αυτήν την ενέργεια σε «εξωγενή παράγοντα». Έκανε λόγο, δε, για πρωτοφανή υπόθεση στα χρονικά ιατρικά, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει αναφορά σε ανάλογη περίπτωση στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Δείτε επίσης: Στο εδώλιο λέκτορας του ΑΠΘ, για τη δολοφονία της γυναίκας του και της γιαγιάς της

Ο μάρτυρας αμφισβήτησε ευθέως τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγμα αίματος όσο ζούσε η 34χρονη σύζυγος του κατηγορούμενου, όπου εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις καδμίου. Κατονομάζοντας τη συνάδελφό του (ιατροδικαστή στο ίδιο εργαστήρι του ΑΠΘ) που υπέγραψε τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας εξέτασης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη εργαστηριακή μέθοδο, τονίζοντας ότι δεν τηρήθηκε το σωστό πρωτόκολλο.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου με την εξέταση μαρτύρων.

Δείτε επίσης: Το σχέδιο του λέκτορα του ΑΠΘ που έδινε αρσενικό στην ανιψιά πρώην υπουργού

Keywords
Τυχαία Θέματα