Συνεχίστηκαν τα προβλήματα με την υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη – Έκτακτη διακοπή στην Καλαμαριά

Προβλήματα σημειώνονται ακόμη στην υδροδότηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης μετά το σοβαρό ζήτημα που εμφανίστηκε στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού, ενώ έκτακτη διακοπή υπάρχει την Παρασκευή (02/08) στην Καλαμαριά.

Τα προβλήματα συνεχίζονται για τρίτη ημέρα. Η υδροδότηση αποκαταστάθηκε το πρωί της Πέμπτης (01/08) στην περιοχή της ΒΙΠΕΘ, και ακολούθησαν περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το βράδυ, υπήρχαν προβλήματα κυρίως στην περιοχή του Πανοράματος και της Καλαμαριάς. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το «thestival.gr», η συντριπτική πλειοψηφία των περιοχών που είχαν προβλήματα με την υδροδότηση πλέον έχουν νερό, με μεμονωμένα μικροπροβλήματα να σημειώνονται στο Πανόραμα.

Τις προηγούμενες ημέρες οι διακοπές του νερού ήταν πολλές ενώ έντονα προβλήματα αντιμετώπισαν κυρίως οι περιοχές στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπως Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Συκιές, Σίνδος, Μετέωρα, Ωραιόκαστρο και Εύοσμος εξαιτίας του προβλήματος που εμφανίστηκε στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Γιάννης Παπαϊωάννου διαβεβαίωνε την Πέμπτη (01/08) πως ομαλοποιείται η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, καθώς οι διαδικασίες ελέγχων και επεξεργασίας του νερού ολοκληρώθηκαν και είναι θέμα χρόνου να φτάσει το νερό σε όλες τις βρύσες.

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Χωρίς νερό βρίσκονται αυτή την ώρα πολίτες στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η διακοπή στην υδροδότηση εντοπίζεται στην οδό Φαέθωνος 10 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΥΑΘ, η βλάβη στην υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι τις 11:00.

Πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα – Απειλεί με μηνύσεις ο πρόεδρος των σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ

Σημειώνεται ότι απαγορευμένες ουσίες στη μονάδα διύλισης και επεξεργασίας του νερού που φτάνει από τον Αλιάκμονα και τροφοδοτεί το 60% της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης εντόπισαν οι υπάλληλοι της ΕΥΑΘ το μεσημέρι της Τετάρτης (31/07) ένα μόλις χρόνο μετά τον εντοπισμό πετρελαιοειδών και υδρογονανθράκων στο ίδιο δίκτυο από αγωγό του στρατού.

Στο διυλιστήριο Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΑΘ σήμανε συναγερμός, οι υπάλληλοι σταμάτησαν την τροφοδοσία της πόλης ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναλύσεις του νερού προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες της θολότητάς του. Την ίδια ώρα υπάλληλοι της εταιρίας θα πραγματοποιήσουν μέσα στην μέρα αυτοψία κατά μήκος του ποταμού Αλιάκμονα συνοδεία αστυνομίας προκειμένου να δουν από κοντά τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με την διοίκηση της ΕΥΑΘ η ποσότητα του νερού που ρυπάνθηκε δεν έφτασε ποτέ στις βρύσες των νοικοκυριών ενώ αποκαθίσταται σταδιακά η τροφοδοσία του πολεοδομικού συγκροτήματος. Μιλώντας στο «ethnos.gr» ο πρόεδρος των σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος τόνισε ότι η πόλη τροφοδοτείται από δύο πηγές, τον Αλιάκμονα και την Αραβησσό. Στην περίπτωση του Αλιάκμονα το νερό φτάνει από την Κοζάνη μέχρι την Βραχιά μέσω ενός ανοιχτού ποταμιού καλύπτοντας μία απόσταση 150 χιλιομέτρων.

(πληροφορίες από thestival.gr, ethnos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα