Συνάντηση Δένδια – Πάιατ: Επί τάπητος κορονοϊός και περιφερειακές εξελίξεις

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, είχε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο υπουργείο.

Στο επίκεντρο του τετ α τετ βρέθηκαν η διμερής συνεργασία, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του έλληνα υπουργού στο Twitter.

I met with @USAmbPyatt at @GreeceMFA. We discussed cooperation, regional developments incl. situation in #Libya &

#Syria and global fight against #COVID19 pic.twitter.com/wsHlAiiF45

Nikos Dendias (@NikosDendias) May 8, 2020

Για συνάντηση, την οποία ανέμενε εδώ και καιρό έκανε λόγο ο αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο Twitter. Όπως σημείωσε ο κ. Πάιατ, υπήρξε «συντονισμός για μία ευρεία γκάμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στην περιοχή -τη Λιβύη, τη Συρία, τα Βαλκάνια- τα επόμενα βήματα στον Στρατηγικό Διάλογο και τη συλλογική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Grateful for long overdue coordination w/@NikosDendias on our full range of shared interests around region-Libya, Syria, Balkans, next steps on Strategic Dialogue & collective response to #COVID19. No substitute for face to face diplomacy w/our close allies as we #ΜενουμεΑσφαλεις pic.twitter.com/yMzuElhJLM

— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) May 8, 2020

«Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διπλωματία πρόσωπο με πρόσωπο με τους στενούς μας συμμάχους, καθώς μένουμε ασφαλείς», επισήμανε ο κ. Πάιατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα