Συναντήσεις Τσίπρα με επικεφαλής κινεζικών τραπεζών και funds

Διαδοχικές συναντήσεις με επικεφαλής κινεζικών τραπεζών και funds πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Πεκίνο. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας

της Κίνας (ICBC).

Πρόκειται για την Industrial and Commercial Bank of China, ένα τραπεζικό κολοσσό με πάνω από 500 εκατομμύρια πελάτες. Στη συνάντηση εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον της τράπεζας για επενδύσεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο έχει σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.

Συνάντηση με τη Central Eastern European Fund

Το fund έχει στηθεί από την ICBC και προεδρεύων του είναι ο πρώην Πρόεδρος της ICBC Jiang Jianging. Χρηματοδοτεί τα επενδυτικά project της κινεζικής πρωτοβουλίας 16+1, μια πρωτοβουλία που αφορά 16 χώρες της Κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στις οποίες επενδύει η Κίνα στο πλαίσιο του One Belt One Road. Η Ελλάδα είναι παρατηρητής αυτής της πρωτοβουλίας και εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής της. Η συνάντηση με την ελληνική πλευρά είχε αντικείμενο την ενδεχόμενη συνεργασία γύρω από έργα υποδομών, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

Συνάντηση με ΑΙΙΒ (Asian Investment and Infrastructure Bank)

Eίναι μια επενδυτική τράπεζα που αριθμεί 77 μέλη από όλο τον κόσμο, με πιο πρόσφατο μέλος της στην Ελλάδα η συμμέτοχη της οποίας ανακοινώθηκε τις ημέρες της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα. Υπάρχουν μια σειρά από τομείς που πρόκειται να διαθέσει κεφάλαια και η συμμέτοχη της Ελλάδας στην ΑΙΙΒ της δίνει ακόμα ένα χρηματοδοτικό όπλο για πιθανές επενδύσεις που θα έρθουν από την Κίνα και όχι μόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα