Μακελειό στο Μανχάταν: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς – 8 νεκροί και 12 τραυματίες (video)

Η επίθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικήΣύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ούρλιαζε «Αλλάχου Άκμπαρ»Το φορτηγάκι συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικεςΣτις έρευνες μετέχει και το FBIΤι είπε ο Τραμπ

Τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (σ.σ. ώρα Ελλάδας) στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Μουδιασμένοι οι Αμερικανοί παρακολουθούν τις εξελίξεις της επίθεσης, η ποία στοίχισε τη ζωή 8 ανθρώπων και κατέστησε τραυματίες άλλους 12, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ν.Υ. Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιστατικό ως “ιδιαίτερα θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια”.

Ο δράστης ήταν 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα από έναν αστυνομικό. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.

Η “δήλωση” που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του “συνάδει” με τρομοκρατική επίθεση”, πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ούρλιαζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Το λευκό φορτηγάκι είχε νοικιαστεί από την εταιρεία Home Depot.

Στις έρευνες για την υπόθεση, εκτός από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετέχει και το FBI.

Τι δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ – Μελάνια

“Πολύ άρρωστο” και “ανισόρροπο” χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης.

“Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!” ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

In NYC, looks like another attack by a very sick and deranged person. Law enforcement is following this closely. NOT IN THE U.S.A.!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 31 Οκτωβρίου 2017

Το δικό της μήνυμα έστειλε και η Μελάνια Τραμπ: «Η καρδιά μου ραγίζει για την Νέα Υόρκη σήμερα. Σκέψεις και προσευχές, ενώ παρακολουθούμε την κατάσταση».

My heart breaks for #NYC today. Thoughts & prayers as we monitor the situation.

— Melania Trump (@FLOTUS) 31 Οκτωβρίου 2017

Αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα New York Times έκαναν λόγο για σκηνές πανικού. “Θεέ μου! Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο ανθρώπους και συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο. Βλέπω δύο πτώματα και κατεστραμμένα ποδήλατα στο οδόστρωμα“ έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Μια 14χρονη μαθήτρια του Λυκείου Στίβεσαντ που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, είπε ότι ο ύποπτος κρατούσε δύο όπλα. “Νομίζαμε ότι είχε σχέση με το Χάλογουιν. Άρχισε να τρέχει στον δρόμο. Ήταν και ένας δεύτερος άνδρας με πράσινο πουκάμισο που τον κυνηγούσε. Άκουσα τέσσερις με έξι πυροβολισμούς. Όλοι άρχισαν να τρέχουν“ αφηγήθηκε.

#Manhattan, NYC. Not clear if the incident is terror related. Several people shot dead in truck + shooting attack. pic.twitter.com/SWkODdXBHo

— NewsBlog breaking (@NBbreaking) 31 Οκτωβρίου 2017

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 3.20 το μεσημέρι (τοπική ώρα) η αστυνομία της Νέας Υόρκης έλαβε κλήση για το περιστατικό με τις αρχικές πληροφορίες να αναφέρουν πυροβολισμούς.

Το επεισόδιο έληξε περίπου μία ώρα αργότερα.

.@alteratyeshiva: ‘Multiple people ran over by car in #Manhattan — multiple people injured.’ pic.twitter.com/vXCoHIAqju

Josh Caplan (@joshdcaplan) 31 Οκτωβρίου 2017

Keywords