ΤΕΡΝΑ και Belterra εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου

Έληξε την Τρίτη, με την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από πλευράς δύο εταιρειών, η πρώτη φάση του διαγωνισμού της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ για την πεντηκονταετή παραχώρηση σε ιδιώτη του χώρου του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στόχος είναι η ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου, όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αθανάσιος Σχίζας. “Στη ΓΑΙΑΟΣΕ κατατέθηκαν δύο μη δεσμευτικές

προσφορές, από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Belterra” επισήμανε ο κ.Σχίζας και πρόσθεσε ότι πιθανολογεί πως οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 ή και νωρίτερα.

Όσον αφορά την έκταση του στρατοπέδου θα παραχωρηθεί στο σύνολό της (σ.σ. περίπου 670 στρέμματα) ή σε μικρότερα τμήματα, ο κ. Σχίζας απάντησε: “Η προσέγγισή μας είναι, λογικά, να παραχωρηθεί συνολικά. Αν όμως από την αξιολόγηση των προτάσεων προκύψει ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών, τότε θα εξετάσουμε και άλλα σενάρια. ‘Ολα είναι ανοιχτά”. Στην παρούσα φάση οι φάκελοι αξιολογούνται από στελέχη της ίδιας της ΓΑΙΑΟΣΕ, αλλά αν μελλοντικά, στο στάδιο των δεσμευτικών προσφορών, προκύψει η ανάγκη, τότε η εταιρεία θα προστρέξει στις υπηρεσίες συμβούλων, πρόσθεσε.

Μία από τις δύο εταιρείες που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στη ΓΑΙΑΟΣΕ, η Belterra Investments Ltd, συμμετέχει στο σχήμα που επικράτησε στη διαδικασία πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Τον φάκελο για το εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου είχαν παραλάβει πάνω από δέκα εταιρείες, μεταξύ των οποίων η κοινοπραξία του γερμανικού fund DIEP (47%) με τη γαλλική Terminal Link, θυγατρική του κολοσσού CMA CGM (33%) και τη Belterra Investments Ltd του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη (20%), που τελικά επικράτησε στον διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΘ, καθώς επίσης και οι ΤΕΡΝΑ, ΕΤΒΑ, Κuehne+Νagel, Valeur και Δομοτεχνική.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα