Συναγερμός στην Κύπρος: Δύο άτομα σε καραντίνα – Υποψίες για κορονοϊό

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κοροναϊού στην περιοχή της Λευκωσίας.

Πρόκειται για έναν Κινέζο, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου  και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα. Ο άνδρας κρατήθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι πρώτες εξετάσεις που υποβλήθηκε κατέδειξαν πως δεν πρόκειται για γρίπη Α’ και έτσι ο άντρας κρατήθηκε για περεταίρω εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί έαν έχει προσληφθεί τελικά από τον κοροναϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από ειδικό

εργαστήριο στην Αθήνα. Τα δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην Αθήνα και τα αποτελέσματα αναμένονται να φτάσουν πίσω στην Κύπρο την Δευτέρα.

Κατά το Offsite, σε καραντίνα βρίσκεται και δεύτερο συγγενικό πρόσωπο του άνδρα το οποίο τέθηκε σε καραντίνα προληπτικά, μιας και η γυναίκα δεν παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα που να παραπέμπει σε κοροναϊό.

Το ταξίδι που πραγματοποίησε ο εν λόγω άντρας το τελευταίο διάστημα στην Κίνα δεν ήταν σε γεωγραφική τοποθεσία υψηλού κινδύνου, καθώς στην εν λόγω περιοχή δεν είχαν παρουσιαστεί κρούσματα κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας προηγουμένως σχετικά με πληροφορίες για εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στην Κύπρο, στην οποία διέψευδε την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στην Κύπρο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ισχύουν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Κίνα, αναφέροντας ότι “οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν στην Κίνα συμβουλεύονται όπως αποφύγουν εντελώς μετάβαση τους στην επαρχία Hubei ένεκα επιδημίας ενός νέου στελέχους κορονοϊού που όπως έχει επιβεβαιωθεί μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Καλούνται επίσης να αποφύγουν μη αναγκαία ταξίδια στο υπόλοιπο της επικράτειας Κίνας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία.

«Κύπριοι πολίτες που προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Κίνα προτρέπονται όπως αποφεύγουν εντελώς τα ταξίδια στην επαρχία Hubei, και τα μη αναγκαία ταξίδια για το υπόλοιπο της χώρας. Επίσης ενημερώνονται ότι από 27 Ιανουαρίου έχουν αναβληθεί όλα τα τουριστικά ταξίδια και περιηγήσεις εντός Κίνας και από Κίνα προς το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, διεθνείς αεροπορικές εταιρίες περιορίζουν ή ακυρώνουν εντελώς πτήσεις τους από και προς ΛΔ Κίνας.

Κύπριοι πολίτες εντός Κίνας προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Πεκίνο για ενημέρωση του Προξενικού Τμήματος και εγγραφή τους σε σχετικό κατάλογο, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για θέματα προξενικής συνδρομής ή που εμπλέκουν την Πρεσβεία».

(Με πληροφορίες από sigmalive.com)

Πηγή: Συναγερμός στην Κύπρος: Δύο άτομα σε καραντίνα – Υποψίες για κορονοϊό - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα